Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2021

Μπακλαβάς !!!



Μπακλαβάς!!!!    Δεν έτυχε,μου ΠΕΤΥΧΕ!!!!!       

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ:  

 Έβρασα πρώτα το ΣΙΡΌΠΙ:

2 ποτήρια νερό,

2 ποτήρια ζάχαρη,

2 κ.σ γεμάτες μέλι,

μισό λεμόνι με την σάρκα του,

1 ξυλάκι κανέλας για 5 λεπτά!

Το κατέβασα έβγαλα το λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας και το άφησα να κρυώσει!     

Ετοίμασα την ΓΈΜΙΣΗ::

Έβαλα σε ένα μπολ 300 γρ καρύδια ψιλοκομμένα,

2 κ.γ.κανελα,

μισό κ.γ γαρύφαλο,

1 κ.σ.τριμμενη φρυγανιά!!     

Ετοίμασα το ΒΟΎΤΥΡΟ:

Έλιωσα 300 γρ αγελαδινό βούτυρο!!!!     

Ετοίμασα το ΠΥΡΈΞ μου:

Το βουτυρωσα πολύ καλά!

 Άνοιξα ένα πακέτο φύλλα Κρούστας στο πάγκο!   

Έβαλα το ένα φύλλο το μισό μέσα,το μισό έξω !

Ράντιστα με βούτυρο και διπλωσα αυτό που ήταν από έξω!

Συνέχισα την ίδια διαδικασία με άλλα 4 φύλλα!

Έβαλα γέμιση!

Πάνω στην γέμιση έβαλα 2 φύλλα με την ίδια διαδικασία όπως τα πρώτα!

Ξανά γέμιση και τελείωσα με τα υπόλοιπα φύλλα με την ίδια διαδικασία!!    

Έριξα όλο το βούτυρο πάνω!

Και στην συνέχεια το έβαλα στο ψυγείο για 1 ώρα!     

Το έβγαλα,το χάρακα,και το ραντισα με νερό!     

Το εψησα στους 160 βαθμούς τελευταία σχάρα προθ.για 1 ώρα και 20 λεπτά!   

Μόλις το έβγαλα το σιροπιασα κατευθείαν με το κρύο σιρόπι!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!