Πορτοκαλόπιτα !!!
Είναι η πιο αφράτη και ζουμερή πορτοκαλόπιτα με πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού!!!
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε ενα πακετο φυλλο κρουστας 450γρ…..το οποίο το άνοιγουμε από το πρωί ,το βάζουμε στην λαμαρίνα του φούρνου ορθανοικτο χωρίς το χαρτί που είναι τυλιγμένο
Μέχρι να το φτιάξουμε το βράδυ αυτό είχε ξεραθεί εντελώς κι έτσι το σπάμε σε ένα μπολ…κι γίνεται πολύ μικρά κομματάκια
Ενα ποτηρι του νερου ζαχαρη…..ενα ποτηρι καλαμποκελαιο…4 αυγα…3 βανιλιες….2κγ μπαιικιν παουντερ….ξυσμα απο ενα πορτοκαλι….ενα κεσε γιαουρτι στραγγιστο.
Πρωτα κτυπηπαμε με το μιξερ χειρος το λαδι με την ζαχαρη…..μετα ενα ενα τα αυγα ….και τελος παιρνοντας μια μαριζ…..ανακατευουμε ριχνοντας ολα τα υπολοιπα υλικα και μετα ολο το φυλλο κρουστας σε κομματακια
Βουτυρωνουμε το ταψακι και ρίχνουμε ολο το μειγμα.
Ψήνουμε στους 180° για 1/2 ωρα ακριβως
Το αφηνουμε και κρυωνουμε και ρίχνουμε σιγα σιγα με υπομονη το σιροπι
ΣΙΡΟΠΙ :
2 ποτηρια νερο…1ποτηρι χυμο πορτοκαλιου ….2-1/2 ποτηρια ζάχαρη και ξυσμα απο δυο πορτοκαλια
Σιροπιαζουμε πολυ πολυ σιγα για να το απορροφαει ολο
Συνταγή από κ. Ελένη Ζαχαρία Καϊτατζή – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.