Μελιτζάνες με σάλτσα κιμά και τυριά έφτιαξα σήμερα και έγινε λουκουμάκι !!!
Υλικά
1 κιλό περίπου μελιτζάνες
300 γρ κιμά...(τόσο είχα)
3-4 ντομάτες τριμμένες
1 κ.σ. πελτέ
1 καρότο τριμμένο
1-2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1/2 κούπα ελαιόλαδο
1/2 κούπα κρασί
Αλάτι πιπέρι
Κύμινο πάπρικα γλυκιά
Ξύλο κανέλας
2 φύλλα Δάφνη
Τυριά της αρεσκείας μας
Έβαλα ρεγκατο και κεφαλοτύρι
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες στη μέση και μετά σε χοντρές φέτες... Εμένα οι περισσότερες ήταν μικρές και τις εκοβα στα 4...τις βάζουμε σε νερό με αλάτι για λίγη ώρα, κατόπιν τις ξεπλένουμε και τις στραγγίζουμε καλά με απορροφητικό χαρτί...τις στρώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε στους 220 βαθμούς στον αέρα μέχρι να μαλακώσουν, 30-35 λεπτά...✓
Σοτάρουμε το κιμά να διαλύσει, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι το σκόρδο τα μπαχαρικά και τον πελτέ συνεχίζοντας το σοτάρισμα.... στην συνέχεια ρίχνουμε το κρασί, κι όταν εξατμιστεί προσθέτουμε το καρότο τη ντομάτα, και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να σωθούν τα υγρά τους...✓✓
Όταν είναι όλα έτοιμα βάζουμε τις μελιτζάνες σε μικρότερο ταψί, ( το δικό μου είναι 32δυαρι) περιχύνουμε πάνω τη σάλτσα του κιμά, πασπαλίζουμε τα τυριά και συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει...✓✓✓
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Marina Hatzidaki ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ