Ζυμαρικό σήμερα για να ήμαστε όλοι χαρούμενοι..Πέννες με σπανάκι ροκφόρ και φέτα!!
Έβρασα τις πέννες 2 λεπτά λιγότερο από τον χρόνο που αναγράφει το πακέτο.. Κράτησα δύο κούπες από τον ζωμό τους για αργότερα..
Σε μία άλλη κατσαρόλα έφτιαξα την σως..
500γρ σπανάκι (σήμερα ήταν κατεψυγμένο)
1 κρεμμύδι ξερό
300γρ φρέσκα μανιτάρια
1 σφηνάκι άσπρο κρασί
150 γρ ροκφόρ ή blue cheese
200γρ τυρί φέτα
2 συσκ κρέμα γάλακτος υγρή και μία συσκ κρέμα γάλακτος παχυρευστη (είναι σαν τυρί κρέμα)
Αλατοπίπερο και λίγο σκόρδο σε σκόνη
Σόταρα τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια..
Πρόσθεσα το σπανάκι και άφησα να εξατμιστούν τα υγρά από το σπανάκι..
Έσβησα με το κρασί και αφού εξατμίστηκε το αλκοόλ έριξα τις κρέμες γάλακτος και μετά τα τυριά... Αλατοπίπερο βάλτε στο τέλος αφού δοκιμάσετε..
Τα τυριά είναι αλμυρά από μόνα τους..
Επομένως προσοχή.
Ξανά βάζω τις πέννες στην κατσαρόλα τους και ρίχνω μέσα την σως..
Ανάβω ξανά το μάτι και ρίχνω από το ζουμί που κράτησα..
Μαγειρεύω ακόμη 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σως και να σταθεί πάνω στα ζυμαρικά μας...
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Matia Alvanou