Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Τυρόπιτες με σπιτικό φύλλο !!!!


ΤΥΡΟΠΙΤΕΣ ΜΕ ΣΠΙΤΙΚΟ ΦΎΛΛΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΥΡΙΆ !!!
ΜΕ ΑΥΤΌ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΈΧΩ ΠΆΝΤΑ ΈΤΟΙΜΗ ΠΊΤΑ ΣΤΗ ΚΑΤΆΨΥΞΗ...ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΝΩ...ΝΑ ΤΗ ΨΉΣΩ!!


Για τις τηγανιτές τυροπιτες ...

Εφτιαξα λίγο περισσότερο ζυμαρακι και χρησιμοποίησα 160 γρ μυζηθρα με ένα χτυπημένο αυγό μέσα. ..έτσι δένει περισσότερο η γέμιση και δε βγαίνει από το φύλλο!!
Από πάνω έβαλα και κρητικό μέλι!!
Εγώ δε ζυμώνω πλέον καθόλου...βάζω όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα ζυμώνει ο γάντζος...για 4' με 5'
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ 


 Για 5 Ταψάκια των 26cm
900 γραμμάρια αλεύρι γ.ό.χ. ΚΟΥΛΑ
1.5 ποτηράκι του κρασιού ελαιόλαδο
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
450 γραμμάρια περίπου χλιαρό νερό
ΈΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια λεκάνη κοσκινιζουμε το αλεύρι.
Κάνουμε μια λακκούβα στη μέση και Ρίχνουμε το ελαιόλαδο.
Το τρίβουμε με τα δύο Μας χέρια, να γίνει σαν βρεγμένη άμμος.
Προσθέτουμε τη μαγιά το ξύδι και το αλάτι περιμετρικά  ανακατεύουμε, και λίγο λίγο προσθέτουμε το νερό ζυμωνοντας, Μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.
Έπειτα τη βάζουμε στο πάγκο και τη ζυμώνουμε για λίγα λεπτά.
Θέλουμε μια ζύμη με απαλή υφή.
Την κάνουμε μπάλα, τη σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα, εκτός ψυγείου.
Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 20 μπαλάκια.
Τα 5 μπαλάκια να είναι λίγο πιο μεγάλα από τα άλλα Γιατί θα τοποθετηθούν στο κάτω μέρος του ταψιού και θα πρέπει να αγκαλιάσουν και τα επάνω φύλλα.

.





ΥΛΙΚΆ ΓΕΜΙΣΗΣ
1.500 γρ μυζηθρα ΧΑΝΊΩΝ  (εσείς μπορείτε να βάλετε φέτα)
250 γρ κασέρι ΜΥΤΙΛΉΝΗΣ
250 γρ γκουντα ΝΟΥΝΟΎ
150 γρ καπνιστό τυρί
Σ'ενα λεκανακι ανακατεύουμε τα υλικά μας...
Ζύγίζουμε τη γέμιση και τη χωρίζουμε σε 5 ισα μερη, για να τη προσθέσουμε στα 5 Ταψακια Μας.
Εγω τα ταψάκια τα βάζω  στη κατάψυξη τα ψήνω όταν θέλω σε προθερμασμένο καλά φούρνο στους 200° Για 60' ή ανάλογα με το φούρνο σας , πάντα στο κάτω μέρος με αντιστάσεις.
Το ίδιο βέβαια και τα φρέσκα!
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.   Αναστασια ΒλαχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ