Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Μπισκοτάκια αμυγδάλου !!!




ΜΠΙΣΚΟΤΆΚΙΑ ΑΜΥΓΔΑΛΟΥ!!!ΤΡΑΓΑΝΆ ΜΕ ΑΡΏΜΑΤΑ ΚΑΙ ΦΟΒΕΡΉ ΓΕΎΣΗ!!!!!
Τα φτιάχνω 35 χρόνια... και πάντα αυτά μου ζητάνε!!!😍
Όταν τα βάλετε σε τάπερ καλά κλεισμένα αφού βέβαια κρυώσουν... παραμένουν τραγανά.. όπως τη πρώτη στιγμή!!!
ΥΛΙΚΑ
5 1/2 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ καλαμποκέλαιο...100 γρ. δλδ το φλυτζανακι
4 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ ζάχαρη
2 φλυτζανάκια του ελληνικού καφέ χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. κανέλα
1 κ.γλ. σόδα
2 κ.γλ. μπέικιν
ξύσμα από 2 πορτοκάλια
800 γρ περίπου αλεύρι γ.ο.χ
2 φλυτζάνες σπασμένα αμύγδαλα ή όσο εσείς θέλετε...Εγώ έβαλα 250 γρ.
Τα αφήνουμε για 20' περίπου..σκεπασμένο το ζυμάρι και μετά τα φτιάχνουμε!!

.




ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Κτυπάνε το καλαμποκέλαιο με τη ζάχαρη για λίγο μετά προσθέτουμε το χυμό πορτοκάλι
με τη σόδα διαλυμένη μέσα, μετα τη κανέλλα και το ξύσμα από τα πορτοκαλια...το μισό αλεύρι..κοσκινισμενο...τα αμύγδαλα  και στο τέλος το υπόλοιπο αλευρι κοσκινισμένο+το μπέικιν χωρίς όμως το αλεύρι να το χτυπήσουμε στο μίξερ .
 Η ζύμη να είναι μαλακή.
Χρησιμοποιώ δύο ισοπαχα ξυλάκια στο πλάι και ενδιαμεσα βαζω το ζυμάρι, από πάνω τα περνάω με το μπλάστη.
Αυτό είναι πατέντα του συζύγου μου😍
Το δείχνω...Στη φωτογραφία ...
Τα ψήνω στους 160° Για περίπου 40'...Αλλά αυτό εξαρτάται..Και από τη δύναμη που έχει ο φούρνος σας!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!

ΕΕκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αναστασια ΒλαχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ