Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Γαύρος μαρινάτος!!!!



ΓΑΥΡΟΣ ΜΑΡΙΝΑΤΟΣ!!
Το ξανά έφτιαξα γιατί τους άρεσε πολύ!!
Είναι όντως πολύ νόστιμος μεζές!!!!👌
Φτιάξτε τον....θα σας ανταμείψει!!!
Η συνταγή είναι της αγαπημένης χρυσοχέρας κ φίλης Αλεξάνδρα Κυριάκη

Γαύρος μαρινάτος!!!! Έτοιμο το μεζεδάκι για το ουζάκι μας!!
1 κιλό γαύρο
5-6  Κ.σ αλάτι χοντρό
Ξύδι
2 σκ σκόρδο
Μαϊντανό και σέλινο ψιλοκομμένα
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη!

.



Καθαρίζω τα ψαράκια και αφαιρώ το κεντρικό κόκκαλο τα βάζω σε ένα σουρωτήρι μια  στρώση ψάρια αλάτι ψάρια αλάτι μέχρι να τελειώσουν όλα.Τα αφήνω να βγάλουν τα υγρά τους 2 ώρες.Μετα τα τοποθετώ σε ένα γυάλινο μπολ μια στρώση ψάρια  μυρωδικά ψάρια μυρωδικά μέχρι να τελειώσουν. Γεμιζω το μπολ με ξύδι να τα σκεπάζει καλά και αφήνω 2 ώρες να σφίξουν και να ασπρίσουν.Τα σουρώνω καλά βάζω ηλιέλαιο και διατηρώ στο ψυγείο έως τρεις μήνες.Ενα πολύ ωραίο μεζεδάκι για το ουζάκι μας!!!!!

Εκτέλεση φωτό  από κ.  Αναστασια ΒλαχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ