Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Ψαρόσουπα !!!!


ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ ΓΙΑ ΣΉΜΕΡΑ !!!!

ΥΛΙΚΑ
1 μπακαλιαρο  1250 κιλά
6 καρότα
6 πατατούλες (θα σας πρότεινα..Τις κίτρινες..Είναι πιο νόστιμες για βράσιμο..έχουν.και περισσότερο άμυλο!!)
8 κολοκυθάκια μικρά
2 ώριμες ντομάτες
2 ξερά  κρεμμύδια
λίγο σέλινο
αλάτι,  πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
1 αυγό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάω να βράσω τις πατατούλες σε κρύο νερό, μόλις πάρουν βρασεις Ρίχνω μέσα τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τις ντομάτες, τα κρεμμύδια,  και το αλάτι.
Βράσιμο περίπου 25'
Τα τραβάω από τη κατσαρόλα και Ρίχνω μέσα το ψάρι με λίγο ελαιόλαδο και το σέλινο  το οποίο κι αυτό εβρασα για 25' με ανοιχτή πάντα τη κατσαρόλα...και σε μετρια ένταση ο βρασμός...Όταν βράζουμε ψάρι...δε κλείνουμε με καπάκι της κατσαρόλας μας..κι αυτό από ψαρά..Γιατί έτσι..Μπορεί να μυρίσει...το ψάρι μας..
Βγάζω το ψάρι από τη κατσαρόλα και το σέλινο  σουρώνω το ζουμί, και περνάω από το μύλο τις 2 ντομάτες ,τα 2 καρότα , 1 κολοκυθάκι, 2 πατατουλες, ελάχιστο  σέλινο, τα κρεμμύδια και τα Ρίχνω μέσα στο ζουμί.
Μόλις πάρει βράσει Ρίχνω μέσα πεπονάκι (ζυμαρικό) και το βράζω όσο γράφει επάνω .
Το κρυώνω για λίγο κτυπάω ένα αυγό προσθέτω το χυμό από 2 λεμόνια και το ρίχνω μέσα στη σούπα.
ΚΑΛΉ ΕΠΙΤΥΧΊΑ!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Αναστασια ΒλαχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ