Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

Λαχανοντολμάς νηστίσιμος στην φόρμα του κέικ !!!



ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΆΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΜΕ ΠΟΛΛΆ ΜΥΡΩΔΙΚΑ!!
Μοσχοβόλισε το σπίτι!!!
Στη φόρμα του κέικ...Νο 26 ..


ΥΛΙΚΑ
2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/3 απο το ματσάκι δυόσμο
1/3 ματσάκι μάραθο
1 κ.γ. πελτέ
3 μεγάλες ώριμες ντομάτες
Μπόλικο ελαιόλαδο
ρύζι Καρολίνα περίπου 2 φλυτζανες
1 λάχανο 2κιλα+

.




ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Σ'ένα βαθύ τηγάνι βάζω τα κρεμμύδια κομμένα σε κυβάκια κ το σκόρδο με λίγο νερό μέσα...Και τα Βραζω λίγο για να φύγει η σπιρτάδα τους ...Μόλις εξατμιστεί το νερό Ρίχνω μέσα το ελαιόλαδο τα μυρωδικά και τα ανακατεύω καλά στη συνέχεια βάζω το πελτέ ανακατεύω καλά και στο τέλος τις ντομάτες τριμμένες στο τρίφτη ..αλάτι, πιπέρι και τέλος το ρύζι...Το ανακατεύω καλά και το βγάζω από το μάτι της κουζίνας.
Το λάχανο το έχω βράσει σε αλατισμένο νερό...Αφού πρώτα έχω κόψει το κοτσάνι του!!
Το βάζουμε στη κατσαρόλα με τη τρύπα ...προς τα κατω...από το κοτσάνι που έχουμε αφαιρέσει ...
Το βράζουμε τόσο όσο να έχουν μαλακώσει τα φύλλα του...
Τα βάζω σ'ένα σουρωτήρι και στη συνέχεια τα στρώνω στη φόρμα μου τα  2/3 κάτω και το 1/3 επάνω.....βάζω και μια σειρά ενδιάμεσα....
Το ψήνω στο φούρνο στους 190° 1 ώρα και 40'...Αφού πρώτα τον έχω σκεπάσει με λαδόκολλα και από πάνω με αλουμινόχαρτο καλά...Σαν αεροστεγώς....Μέσα σ'ένα ταψί με νερό.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ.  Αναστασια ΒλαχουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ