Κυριακή 1 Μαΐου 2022

Μελιτζάνες σαβόρ !!!

Έγινε το αγαπημένο μου λαχανικό η μελιτζάνα με αυτήν την συνταγή !!!. Εύκολο φαγητό, δεν χρειάζεται καμιά ιδιαίτερη μαγειρική ικανότητα !!!


Η πρώτη μας δουλειά να κόψουμε τις μελιτζάνες κ να τις βάλουμε σε νερό με μπόλικο αλάτι, έτσι τραβάνε κ λιγότερο λάδι.
Τηγανίζουμε μελιτζάνες κ πατάτες σε στρογγυλές φέτες, υπάρχει κ η επιλογή να τις ψήσουμε, αλλά πάντα η τηγανιτή μελιτζάνα είναι πιο νόστιμη, εξάλλου όλα με μέτρο δεν πειράζουν.
Αυτή τη φορά πέτυχα στη λαϊκή κ λευκές μελιτζάνες που είναι απίθανες. 

Στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγουν τα περιττά λάδια κ τα αραδιάζουμε σε φαρδιά κατσαρόλα από τη μία  μεριά οι μελιτζάνες από την άλλη οι πατάτες.
Σε μια μικρή κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελάχιστο λάδι δύο τρεις σκελίδες σκόρδο κομμένες σε φέτες. Ρίχνουμε φρέσκια ντομάτα, ανάλογα με την ποσότητα του φαγητού, ένα ξυλάκι κανέλας, ζάχαρη κ βράζουμε περίπου για 10 λεπτά. 

Αλάτι πιπέρι κ τη ρίχνουμε πάνω από τις μελιτζάνες κ τις πατάτες. 

Αφήνουμε να πάρει δύο βράσεις το φαγητό κ έτοιμο. 

Μια δροσερή ντοματοσαλάτα με φέτα κ τρώμε βασιλικά!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου