Δροσερό χοντρομενούδελο όπως το λέμε στον Πύργο , μπίγουλη ή μενουδέλι όπως το λένε σε άλλες περιοχές κ αυγά με ντομάτα. Απαραίτητη προϋπόθεση να έχουμε μπόλικες ώριμες ντομάτες για το φαγητό μας που γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο.
Για το χοντρομενούδελο:
Σοταρουμε σε μια κατσαρόλα με λίγο λάδι ένα κρεμμύδι περασμένο στο μούλτι κ λίγη πράσινη πιπεριά για άρωμα.
Ρίχνουμε 4,5τριμμενες ντομάτες,λίγη ζάχαρη κ τις αφήνουμε να βράσουν μέχρι να αφυδατωθούν. Προσθέτουμε καυτό νερό, ένα κύβο νοστιμιάς προαιρετικά κ αφού πάρει βράση ρίχνουμε 4 φωλιές χοντρό φιδέ καλά σπασμένες, αλάτι κ αφήνουμε να βράσει για 2 με 3 λεπτά.
Αφήνουμε να φουσκώσει κ να κρυώσει καλά.
Για τα αυγά με ντομάτα:
Τρίβουμε στον τρίφτη ώριμες ντομάτες.
Τις βράζουμε κ αυτές με λίγη ζάχαρη κ πιπεριά μέχρι να αφυδατωθούν.
Προσθέτουμε λάδι, αφήνουμε να βράσει για λίγο κ ανοίγουμε τρύπες στη σάλτσα κ ρίχνουμε τα αυγά, κάθε ντομάτα κ ένα αυγό η αναλογία περίπου. .
Αλάτι πιπέρι κ έτοιμο...!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου.