Πρασόρυζο. Ευωδιαστό , σκέτο γλύκισμα, το πράσο το αγαπώ πολύ κ το βάζω σε πολλά φαγητά μου.
Κόβουμε τα πράσα όπως μας αρέσουν. Εγώ τα θέλω σε μικρά κομμάτια. Τα ζεματίζουμε με λίγο νερό για να είναι πιο ελαφριά. Έπειτα σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε σε ελαιόλαδο ψιλοκομμένο κρεμμύδι κ ρίχνουμε τα πράσα για λίγο να γυαλίσουν. Ρίχνουμε κ το ρύζι, χρησιμοποιώ Καρολίνα κ ένα τριμμένο καρότο, του δίνει έξτρα γεύση κ γλύκα. Σε ένα κιλό πράσα βάζω δύο κρεμμύδια κ ενάμιση φλυτζάνι του καφέ ρύζι. Αν έχουμε κ φρέσκο κρεμμύδι βάζουμε δύο τρία. Προσθέτουμε λίγο χυμό ντομάτας αν θέλουμε κ καυτό νερό. Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι κ μπόλικο άνιθο. Φροντίζουμε να μείνει ελαφρώς ζουμερό γιατί το ρύζι απορροφά τα υγρά κ έτσι το φαγητό δεν στεγνώνει. Πιπέρι, φρέσκο ψωμί, οπωσδήποτε φέτα κ τρώμε ένα υγιεινό λαδερό του χειμώνα. Λίγο λεμόνι στο σερβίρισμα του πάει πολύ.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου