Το ραβανί είναι από τα αγαπημένα γλυκά.
Το έχω φτιάξει κατά καιρούς με διάφορες συνταγές.
Αυτή όμως είναι μια συνταγή που νομίζω ότι είναι από τις πολύ επιτυχημένες.
Η καρύδα είναι προαιρετική για όσους δεν την θέλουν.
Αν αφαιρέσετε την καρύδα προσθέστε το ανάλογο αλεύρι !
Υλικά.
5 αβγά
1κούπα τσαγιού ζάχαρη
250 γραμμάρια γιαούρτι στραγγιστό
2/3της κούπας καλαμποκέλαιο
3κουταλιες σούπας κονιάκ
2βανίλιες
Ξύσμα από πορτοκάλι
1κούπα αλεύρι
2κούπες σιμιγδάλι χοντρό
1/2κούπα καρύδα
2 κουταλιές μπέικιν.
Σιρόπι
4ποτήρια ζάχαρη
4ποτήρια νερό
2κουταλιες λεμόνι
Φλούδα από λεμόνι
Χτυπάμε πολύ καλά να γίνει κρέμα τη ζάχαρη με τα αβγά.
Μετά το γιαούρτι, το καλαμποκέλαιο, το κονιάκ, βανίλιες κ το ξύσμα.
Τέλος τα στερεά υλικά, σιμιγδάλι, καρύδα κ αλεύρι.
Βουτυρώνουμε με αγελαδινό βούτυρο ταψί 32 εκατοστών κ ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για περίπου 40 λεπτά.
Έχουμε βράσει από πριν το σιρόπι για 5 λεπτά κ ρίχνουμε χλιαρό σε ζεστό γλυκό σταδιακά μέχρι να απορροφηθεί .
Πασπαλίζουμε αν θέλουμε με καρύδα.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Μαίρη Ηλιοπούλου !!!