Σεκέρ Παρέ πολύ νόστιμα ...Πολύ πετυχημένα !!!
ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
250 γραμμαρια μαλακο αγελαδινο βουτυρο σε κομματια,
80 γραμμαρια αχνη ζαχαρη,
100 γραμμαρια σιμιγδαλι ψιλο
2 αυγα,
1 βανιλια,
2 κουταλακια του γλυκου μπεικιν παουντερ,
100 ml σπορελαιο
αλευρι οσο παρει αυτο το ρυθμιζουμε εμεις(εμένα μου πήρε 520 γρ)
αμυγδαλα ασπρα!
.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το βουτυρο με την αχνη και το δουλευουμε για 5 λεπτα!
Ριχνουμε τα αυγα,το σπορελαιο, την βανιλια,το μπεικιν, το σιμιγδαλι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Ριχνουμε 2 κουπες αλευρι και ανακατευουμε με ξυλινη κουταλα!
Συνεχιζουμε ριχνουμε αλευρι χουφτα χουφτα και ζυμωνουμε θελουμε αφρατη ζυμη που να πλαθετε χωρις να κολλαει να γυαλιζει οποτε προσοχη στο αλευρι!
Παιρνουμε ζυμη στα χερια μας και πλαθουμε μπαλιτσα δουλευοντας την 1 λεπτο!
Τοποθετουμε στην λαδοκολλα!
Βαζουμε στο καθενα αμυγδαλο και τα ψηνουμε στους 180 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 30 λεπτα(αναλογα τον φουρνο)!
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο,3 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο χυμο ενος λεμονιου για 3 λεπτα(μετραμε απο την ωρα που αρχιζει να βραζει).
Σιροπιαζουμε κρυα γλυκα,ζεστο σιροπι!!!
Εκτέλεση φωτό συνταγή από κ. Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!