Λαχανοντολμάδες με σάλτσα λεμονάτη ...όνειρο !!!
Υλικά
1 λάχανο το οποίο θα δείτε να είναι μαλακό και να έχει φύλλα αν είναι σκληρό είναι μόνο για σαλάτα
Για τη γέμιση
700 γρ κιμάς μοσχαρίσιος
1 φλυτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκ σκόρδο ψιλοκομμένη
1 μεγάλο κρεμμύδι στο μουλτι
1 φλ καφέ ρύζι νυχακι πλυμένο
1 αυγό
Αλάτι πιπέρι
κουρκουμά
ελαιόλαδο 1 κρασοποτηρο
1 κύβος κρέατος
Για την σάλτσα
1 κουταλιά γεμάτη κόρν φλάουρ
1 κουταλιά χυμός λεμονιού
Αλάτι πιπέρι
1 ποτήρι ζωμός απ' το φαγητό
Εκτέλεση
Τρυπάνε με κοφτερό μαχαίρι το λάχανο στη μέση μέχρι κάτω και αφαιρούμε το κοτσάνι ώστε να βγαίνουν τα φύλλα εύκολα μετά
Βάζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό μα σκεπαστει μέχρι να μαλακώσει
Το βγάζουμε και το ρίχνουμε σε σουρωτηρι και αφαιρούμε τα φύλλα πλένοντας τα ένα ένα και τα αφήνουμε σε σουρωτηρι να στραγγιξουν
Σε μπωλ βάζουμε τα υλικά της γέμισης και τα ζυμωνουμε μετά στρώνουμε το φύλλο βάζουμε γέμιση στην άκρη και γεμίζουμε πιάνοντας τα πλαϊνά να μη μας φύγει η γέμιση .. στρώνουμε 1 φύλλο στην κατσαρόλα και βάζουμε τους ντολμάδες προσεκτικά από πάνω άλλο ένα φύλλο και ρίχνουμε αλάτι πιπέρι κουρκουμά ελαιόλαδο και νερό να σκεπαστούν που έχουμε διαλύσει τον κύβο..βάζουμε ένα πιάτο από πάνω να μην χοροπηδάνε στο βρασιμο και αφήνουμε να βράσουν..όταν είναι έτοιμοι τους βάζουμε σε πιατέλα με τη σειρά και σουρωνουμε 1 ποτήρι απ' το ζωμό τους εκεί διαλύουμε το κορν φλάουρ ρίχνουμε το χυμό αλατο πιπερι και ανακατεύουμε με σύρμα στη φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα μας..όταν σερβίρουμε ρίχνουμε τη σάλτσα από πανω.
Εκτέλεση φωτό συνταγή από Οι συνταγες της Ρεας