Κυριακή 31 Ιουλίου 2022

Κοτόπιτα με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές !!!



Κοτόπιτα με μανιτάρια και χρωματιστές πιπεριές !!! Εξαιρετική σε γεύση πίτα !!!


Υλικά
Απ' το κοτόπουλο διαλεγουμε τα μπούτια και τα στήθη αφαιρούμε την πέτσα και τα βάζουμε να βράσουν ρίχνουμε και λίγο αλάτι και όταν βράσουν τα ξεκοκαλιζουμε και ψιλοκόβουμε όταν κρυώσει καλά εγώ το έβρασα από το προηγούμενο βράδυ και το έβαλα ψυγείο και την άλλη μερα που είχε κρυώσει καλά το ψιλλοκοψα
1 πακέτο μανιτάρια λευκά μικρά τα οποία πλένουμε αποβραδίς κόβουμε σε φέτες τα βάζουμε σε μπωλ με χαρτί κουζίνας πάνω κάτω και στη συντήρηση
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης σε ροδελες
1 πράσινη πιπεριά κέρατο σε ροδελες
1 πορτοκαλι σε ροδελες
200 γρ τυρί τριμμένο gouda
1 κροκο αυγού για την επάλειψη
Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
Ελαιόλαδο 1φλ.καφε και έξτρα για την επάλειψη των φύλλων
Αλάτι πιπέρι ρίγανη κουρκουμά λίγο κάρυ πάπρικα γλυκιά
1 κύβο κοτας
Για τα φύλλα
Μισό κιλό αλεύρι μαλακό
Λίγο αλάτι
Λίγο ξύδι
1 μισή ποτήρι χλιαρό νερό


Εκτέλεση
Ζυμωνουμε τη ζύμη να γίνει μαλακή και λεία και αφήνουμε να ξεκουραστεί
Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνουμε το ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο να σωταριστουν ύστερα ρίχνουμε τα υπόλοιπα λαχανικά ανακατεύουμε και σε λίγο προσθέτουμε τα μανιτάρια και τα μπαχαρικά και το αλάτι και αφήνουμε για 10 λεπτά τα πιουν τα υγρά τους..ριχνουμε και τον κύβο κότας και το κοτόπουλο και λίγο απ' το ζωμό που εβρασε το κοτόπουλο και αφήνουμε να σιγοβρασει
Ανοίγουμε 4 φύλλα δύο μεγαλύτερα για κάτω και δύο μικρότερα για πάνω λαδωνουμε το ταψί της κουζίνας και στρώνουμε τα δύο μεγαλύτερα λαδωμένα φύλλα και βάζουμε τη γέμιση ρίχνουμε το τυρί πάνω απ' τη γέμιση η οποία γέμιση πρέπει να έχει και λίγο ζουμακι..κατόπιν στρώνουμε και τα άλλα δύο φύλλα από πάνω τα λαδωνουμε γυρίζουμε και τα άλλα στις άκρες αλλειφουμε με τον κρόκο αυγού ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 200 β για μια ώρα περίπου.

Εκτέλεση φωτό συνταγές από κ.  Οι συνταγες της Ρεας