Είναι σούπερ τραγανά στο εξωτερικό και εντελώς λαχταριστά στο εσωτερικό με την ζεστή σοκολάτα να τρέχει από την καρδιά τους. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.!!!
Θα χρειαστείς
1 συσκευασία φύλλα κρούστας
400 γρ πραλίνα φουντουκιού ή 12 μπάρες κουβερτούρα
Ηλιέλαιο
Λίγη άχνη για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Ξεκινάμε τα ρολά ανοίγοντας τα φύλλα κρούστας.
Κόβουμε τα φύλλα στην μέση.
Ξεκινάμε βάζοντας ένα φύλλο στον πάγκο και έπειτα με ένα πινέλο ραντίζουμε το φύλλο με λίγο λάδι. Απλώνουμε να πάει σε όλη την επιφάνεια του φύλλου και καλύπτουμε με ένα ακόμη φύλλο και λαδώνουμε και αυτό με λίγο λάδι.
Έτσι όπως έχουμε το φύλλο κατα μήκος μπροστά μας, το διπλώνουμε στα δύο.
Κάνουμε μια γραμμή από πραλίνα ή από κουβερτούρα.
Διπλώνουμε την πραλίνα με τα φύλλα που έχουμε δεξιά και αριστερά.
Τυλίγουμε σε ρολάκια και έπειτα μπορούμε να ψήσουμε με 2 διαφορετικούς τρόπους.
Ψήσιμο στον φούρνο
Βάζουμε τα ρολάκια σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
Με το πινέλο λαδώνουμε την επιφάνεια τους και έπειτα βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα μεσαία σχάρα για 20 λεπτά περίπου.
Τηγάνισμα
Βάζουμε λάδι στο τηγάνι και αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.
Με το που κάψει το λάδι βάζουμε το κάθε ρολάκι μέσα με την βάση να ακουμπάει κάτω και αφού πάρει λίγο χρώμα το γυρνάμε με δυο πιρούνια για να πάρει χρώμα παντού.
Αφού τα βγάλουμε από το τηγάνι με μια τρυπητή κουτάλα τα ακουμπάμε σε ένα ταψί με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει όσο λάδι έχει απομείνει.
Σερβίρουμε ζεστά σε ένα πιάτο πασπαλίζοντας τα με λίγη άχνη.
.
.
..
.
Tip
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως εάν επιλέξετε να βάλετε κουβερτούρα μέσα θα σκληρύνει αρκετά με το που παγώσουν τα ρολάκια ενώ η πραλίνα μένει πάντα μαλακή.
Είναι σούπερ τραγανά στο εξωτερικό και εντελώς λαχταριστά στο εσωτερικό με την ζεστή σοκολάτα να τρέχει από την καρδιά τους. Δοκιμάστε τα και θα με θυμηθείτε.
Συνταγή φωτό εκτέλεση από .. https://www.facebook.com/GiannosValianos/