Υλικά!
1 κουνουπίδι μέτριο
1 κρεμμύδι
3 - 4 κόκκους μπαχάρι
3 - 4 γαρυφαλακια
1 πρέζα κανέλα σκόνη
1 κουταλιά πελτέ
2 φύλλα δάφνης
Αλάτι και πιπέρι
Ελαιόλαδο
.
Εκτέλεση!Κόβουμε σε κομμάτια το κουνουπίδι το πλένουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
Ρίχνουμε το λάδι στη κατσαρόλα να ζεστάνει σε μέτρια φωτιά και βάζουμε τα κομμάτια κουνουπιδιού να πάρουν λίγο χρώμα.
Τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα ρίχνουμε πάλι λίγο λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο να μαραθεί, προσθέτουμε τον πελτε ανακατεύουμε να ψηθεί για 1 λεπτό και τα μπαχαρικά μας.
Βάζουμε με σειρά το κουνουπίδι ρίχνουμε ζεστό νερό λίγο πιο κάτω από το να τα σκεπάζει αλάτι πιπέρι και τα φύλλα δάφνης, σκεπάζουμε με το καπάκι και το αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά και να μείνει με το λαδάκι του σερβίρουμε με χυμό λεμονιού, έγινε πολύ νόστιμο πραγματικά, γλύκισμα!
H Συνταγή είναι από την κ. Litsa Kokkoni-Ομάδα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ