Υλικά
2 πακέτα μπισκότα των 250 gram
200 γραμ βουτυρο λιωμένο για την βάση -Χρησιμοποίησα αγελάδας Δωδώνη-
200γραμ παγωμένη κρέμα γάλακτος 35%
300 γραμ τυρί κρέμα Φιλαδέλφεια
3 κουτ σούπας ζάχαρη άχνη
1 βανίλια μασουράκι
Αλειμμα Biscoff Lotus των 400 γραμ
Βάση
Θρυμμάτισα τα μπισκότα στο μούλτι και τα δύο πακέτα.Κράτησα από το τριμμένο μπισκότο περίπου μισό φλιτζάνι του τσαγιού για το γαρνίρισμε στο τέλος .Το υπόλοιπο το έβαλα τριμμένο στην φόρμα με τσέρκι το κανονικό μέγεθος .
Στο μπρίκι ή σε φούρνο μικροκυμμάτων λιώνουμε το βούτυρο το ρίχνουμε επάνω από το τριμμένο μπισκότο ανακατεύουμε ,ισιώνουμε πατώντας το με το πάτο ενός ποτηριού κ το βάζουμε στο ψυγείο.
..Επειδή με ρωτάτε για την μπισκότο κρέμα κ τα μπισκότα σας τα δείχνω !
Κρέμα -Αχ αυτή η μοναδική γεύση της κρέμας !!!!
Βάζω στο μίξερ τα 200 γραμ κρέμα γάλακτος 2 με 3 κουτ σούπας άχνη και τα χτυπώ μέχρι να πήξει .
Προσθέτω μία μεγάλη κουταλιά από το Μπισκότο-άλειμμα την βανίλια ΄κ τα 300 γραμ τυρί κρέμα.
Χτυπώ να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έτοιμη !
.
Συναρμολόγηση
Βγάζω την βάση από το ψυγείο και ρίχνω από πάνω την κρέμα κ την ισιώνω.Το τοποθετώ στο ψυγείο τουλάχιστον από 2 ώρες κ περισσότερο.
Γλάσο
Σε μία κατσαρόλα έβαλα νερό μέχρι την μέση να βράση .Τοποθέτησα από πάνω ένα μπολ μεταλλικό και άδειασα όλη την υπόλοιπη μπισκότο κρέμα το γνωστό μας μπεν μαρί.
Εβαλα κ μία κοφτή κουταλιά βούτυρο προαιρετικά -μπορείτε να το παραλείψετε - και ανακάτευα μέχρι που έγινε ρευστή .
Μετά από τρείς ώρες κρύα η κρέμα κρύο και το γλυκό το έριξα από πάνω κούνησα το τσέρκι να καλύψει όλη την επιφάνεια κ το έβαλα ψυγείο .]
.
Μετά από καμία ώρα που πάγωσε στόλισα με δύο μπισκότα στην μέση ή ν\με ένα σπασμένο στα δύο και γύρω γύρω έβαλα από το τριμμένο μπισκότο που είχα κρατήσει και έτοιμο !!!
Δεν έχω λόγια το πόσο ωραίο γλυκό είναι να το φτιάξετε αξίζει !!!
Εκτέλεση φωτό από ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ !







