Κυριακή 2 Αυγούστου 2026

Τραγανοί Κολοκυθοκεφτέδες Φούρνου με Φέτα & Μυρωδικά...!!!


.

Το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας κρύβεται στο πολύ καλό στύψιμο των τριμμένων κολοκυθιών μέσα σε μια καθαρή πετσέτα. Αυτή η παραδοσιακή κίνηση απομακρύνει όλη την περιττή υγρασία, εμποδίζοντάς το μείγμα από το να βγάλει νερά στο ταψί. Έτσι, οι κολοκυθοκεφτέδες κρατάνε τέλεια το σχήμα τους χωρίς να χρειάζονται υπερβολικό αλεύρι, ψήνονται ιδανικά στον αέρα και βγαίνουν απίστευτα τραγανοί εξωτερικά, ενώ στο εσωτερικό τους παραμένουν αφράτοι, ζουμεροί και γεμάτοι αρώματα από το κεφαλοτύρι, τη φέτα και τον φρέσκο δυόσμο!
Υλικά
  • 1 κιλό κολοκύθια μεγάλα
  • 1 καρότο
  • 1 πατάτα
  • 2 ξερά κρεμμύδια
  • 2 αυγά
  • 1 κούπα κεφαλοτύρι (τριμμένο)
  • 200 γρ. φέτα (θρυμματισμένη)
  • 1 κούπα και κάτι αλεύρι φαρίνα (που φουσκώνει μόνο του)
  • Λίγο φρέσκο δυόσμο, μαϊντανό και άνηθο (ψιλοκομμένα)
  • Λίγο ελαιόλαδο (για το μείγμα και το λάδωμα)
  • Αλάτι, Πιπέρι & Ρίγανη
Εκτέλεση
Βήμα 1: Πλένουμε και τρίβουμε τα κολοκύθια στον τρίφτη. Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτήρι για να βγάλουν τα υγρά τους. Στη συνέχεια, τα βάζουμε μέσα σε μια καθαρή πετσέτα κουζίνας και τα στύβουμε πάρα πολύ δυνατά με τα χέρια μας, μέχρι να στεγνώσουν τελείως
Βήμα 2: Σε μια μεγάλη λεκάνη τρίβουμε το καρότο, την πατάτα και τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το καλά στυμμένο κολοκύθι, τα 2 αυγά, το κεφαλοτύρι, τη θρυμματισμένη φέτα, τον δυόσμο, τον μαϊντανό, τον άνηθο, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίγανη.
Βήμα 3: Ρίχνουμε την κούπα με το αλεύρι φαρίνα και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά με τα χέρια μας, μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές και σφιχτό μείγμα. Βάζουμε τη λεκάνη στο ψυγείο για λίγη ώρα, ώστε να σφίξουν τα υλικά και να ενσωματωθούν τα αρώματα.
Βήμα 4: Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε ένα μεγάλο ταψί. Λαδώνουμε ελαφρώς τα δάχτυλά μας, παίρνουμε δόσεις από το μείγμα, πλάθουμε ομοιόμορφους κολοκυθοκεφτέδες και τους αραδιάζουμε στο ταψί.
Βήμα 5: Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν καλά και να κάνουν μια υπέροχη τραγανή κρούστα! Τους βγάζουμε και τους σερβίρουμε ζεστούς ή κρύους!
Η συνταγή είναι της κ. Μαρίνας Χατζιδάκη από την ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ