Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Μελιτζάνες ιμάμ στην κατσαρόλα ..με πατατουλες τηγανητές!!!


Μελιτζάνες ιμάμ στην κατσαρόλα ..με πατατουλες τηγανητές!!! Ενα αλλιωτικο ιμάμ......
ονειρεμένο......!!!!

Υλικά
6 μελιτζάνες φλασκες
1 σφηνάκι λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο σε φετούλες
1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 ντομάτες στον τρίφτη
1 κ.σ πελτέ
1 πρέζα ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
150 γρ φέτα

Εκτέλεση
Πλένω τις μελιτζάνες αφαιρώ τα κοτσανακια και κόβω φετούλες όχι πολύ λεπτές...περίπου στο πάχος ενός δαχτύλο ( ή λίγο μικροτερο)
Απλώνω σε λαδόκολλα τις μελιτζάνες τις αλατιζω ελαφρώς να ιδρώσουν (με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζονται ξεπικρισμα) ραντίζω με λαδακι και ψήνω στο αεροθερμο στους 200 βαθμούς για μισή ώρα μεχρι να ροδισουν.
Παράλληλα ετοιμάζω τη σαλτσουλα.
Βάζω το λαδακι να κάψει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρω το κρεμμύδι με λίγη ζάχαρη να γυαλίσει και να καραμελωσει.
Προσθέτω το σκόρδο σε φετούλες και συνεχίζω μέχρι να να μαραθεί.
Στη συνέχεια προσθέτω τον πελτέ τον οποίο καβουρδιζω μαζί με τα αρωματικά και τελειώνω με τον μαϊντανό.
Τα γυρίζω όλα μαζί να ανταλλάξουν αρώματα, προσθέτω την τριμμένη ντομάτα , λίγο νεράκι , αλατοπιπερωνω και αφήνω να σιγοβρασει με κλειστό καπάκι μέχρι να βγάλω τις μελιτζάνες από το φούρνο.
Όταν είναι έτοιμες οι μελιτζάνες τις στρώνω φετουλα φετουλα μέσα στη κατσαρόλα σκεπάζοντας τες με τη σαλτσουλα και αφήνω να πάρουν βραση για 5 λεπτά.
Ανακινω την κατσαρόλα μου προσέχοντας να μην πιάσει η σαλτσα.
Σβήνω τη φωτιά, πασπαλιζω το φαγητό με τη φέτα και ανακινω πάλι την κατσαρόλα.
Σκεπάζω και αφήνω λίγο μέχρι να λιώσει το τυράκι.
Σερβίρω με τηγανητές πατατουλες. Καλή μας όρεξη!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μωσαϊκό ....αγαπημένο με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα !!!


Μωσαϊκό ....αγαπημένο με ζαχαρούχο γάλα και σοκολάτα !!!Σούπερ σοκολατένια απόλαυση!!!!!

Υλικά
250 γρ βούτυρο λουρπακ
1 ζαχαρουχο γάλα
4 κ.σ γεμάτες κακάο αγλυκο
120 γρ σοκολάτα ψιλοκομμένη
120 γρ γάλα εβαπορε
1 σφηνάκι κονιάκ
μια πρέζα αλάτι
2 πακέτα μπισκότα πτιμπερ

Εκτέλεση
Σε μια κατσαρολίτσα βάζω το βούτυρο σε καμματια να λιώσει.
Κοσκινιζω το κακάο και το γυρίζω μέσα στο ζεστό βούτυρο.
Συνεχίζω να ανακατεύω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να διαλυθεί καλά το κακάο.
Προσθέτω το ζαχάρουχο γάλα και συνεχίζω το ανακάτεμα μέχρι να ενσωματωθεί στο μίγμα.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω το κονιάκ και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ βάζω το εβαπορε και το βάζω στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Ψιλοκόβω τη σοκολάτα μέσα και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει λεία.
Την γυρίζω στην κατσαρόλα στο μίγμα με το κακάο.
Ανακατεύω καλά.
Αφήνω να πέσει λίγο η θερμοκρασία.
Σπάω τα μπισκότα και τα ραντίζω με λίγο επιπλέον κονιάκ.
Τα ανακατεύω μέσα στη σοκολατένιο μίγμα.
Απλώνω σε μεμβράνη ρολαρω και σφίγγω το ρόλο μου.
Το συντηρώ στην κατάψυξη. Καλή επιτυχία!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΈΡΕΣ-ΗΔΕΣ!

Παγωτό καϊμάκι ....αφράτο βελούδινο μαστιχωτό !!!


Παγωτό καϊμάκι ....αφράτο βελούδινο μαστιχωτό.....και πολύ αρωματικό!!!!!!!
🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨🍨
Φυσικά δεν αποτελεί την αυθεντική συνταγή ....καθώς το αυθεντικό καϊμάκι θέλει βουβαλίσιο γάλα........
όμως το σαλέπι και η μαστίχα το καθιστούν από τα ωραιότερα παγωτά με υπέροχη υφή......και γλυκό τόσο όσο πρέπει.....!!!!!!
Σερβίρω είτε με βύσσινάκι.....είτε πάνω σε ένα αφράτο κομμάτι πορτοκαλόπιτας(εκπληκτικός συνδυασμός)!!!!

Υλικά
3 φλ. γαλα κατσικισιο
3 φλ κρεμα γαλακτος
3 κ.γ γεματα σαλεπι πολιτικο (ρόφημα που θα βρείτε σε μπαχαραδικα ή μεγάλα καφεκοπτεια)
1 φλ. ζαχαρη όχι πολύ γεμάτο
1/4 κ.γ μαστιχα σκονη

Εκτέλεση
Βαζω τη ζαχαρη,την κρεμα γαλακτος και τα δυο απο τα τρια φλ.γαλα μεσα σε μια κατσαρολιτσα σε μετρια προς δυνατη φωτια.
Στο 1 φλ. γαλα που κρατησα διαλυω τη μαστιχα και το σαλεπι ανακατευοντας καλα!!!!Μολις καψει το γαλα , προσθετω το γαλα με το σαλεπι και τη μαστίχα.
Σε μετρια φωτια βραζω για 20 λεπτα περιπου ανακατευοντας συνεχεια το μειγμα μου και προσεχοντας να μην φουσκωσει και χυθει.
Οταν αρχιζει να γινετε σαν μια αραιη και μαστιχωτη κρεμα κατεβαζω και αφηνω στην ακρη να ερθει σε θερμοκρασια δωματιου!!!!Βαζω στην παγωτομηχανη ακολουθωντας τις οδηγιες παρασκευης παγωτου!!!!!!
Βαζω στην καταψυξη καλυπτωντας το μπολ εξωτερικα με μια σακουλιτσα τροφιμων !!!!!Ετσι δεν κρυσταλλωνει ποτε το παγωτο!!!!!!

Καλη επιτυχια!!!!!!!!

Αν δεν εχω παγωτομηχανη βαζω καταψυξη και μετα απο δύο ώρες περιπου βγαζω και χτυπαω με το μίξερ να αφρατεψει.
Αυτη τη διαδικασια την κανω τρεις φορες τουλαχιστον για να παγωσει και να αφρατεψει το παγωτο!!!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzela Antonopoulou  ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

COOKIES πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας !!! Απλά συγκλονιστικά !!!



Φ-Α-Ν-Τ-Α-Σ-Τ-Ι-Κ-Α ........
COOKIES ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ με σταγόνες σοκολάτας .......!!!!!!!!Απλά συγκλονιστικά....!!!!!


Υλικά
(Η δόση βγάζει 60 απολαυστικά cookies)
160 γρ βούτυρο λουρπακ
120 γρ λάδι ελαφρύ
400 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά ολόκληρα και 2 ασπράδια αβγων
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ κοφτά σόδα
Ξύσμα από 2 μεγάλα ή 3 μέτρια  πορτοκάλια ακερωτα
800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
150 γρ σταγόνες σοκολάτας 


Εκτέλεση
Κοσκινιζω το αλεύρι , το αλάτι και τη σόδα σε ένα βαθύ μπολ και κρατω στην άκρη.
Βάζω στον κάδο του μίξερ το λάδι,το βούτυρο και τη ζάχαρη και σέ δυνατή ταχύτητα χτυπάω μέχρι να αφρατεψει και να γίνει σαν κρέμα.
Προσθέτω ένα ένα τα αβγά και τα ασπράδια περιμένοντας να απορροφήθουν από το μείγμα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Τέλος προσθέτω και το ξύσμα από τά πορτοκάλια.
Χαμηλώνω την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι.

.



Αφού απορροφηθεί το αλεύρι ,  σταματάω αμέσως το χτύπημα αλλιώς τα μπισκότακια μου θα σφίξουν.
Με μία μαρίζ ανακατεύω μέσα στο ζυμάρακι μου τις σταγόνες σοκολάτας.
Η ζύμη μας θα πρέπει να είναι εύπλαστη αφράτη και βουτυράτη σαν αυτή που κουραμπιέ.
Σκεπάζω με μεμβράνη το ζυμαράκι μου και το βάζω για μία ώρα στο ψυγείο να ξεκουραστεί.
Πλάθουμε μπαλίτσες στο μέγεθος ενός καρυδιού.
Βάζω στο ταψί στο οποίο έχω στρώσει λαδόκολλα αφήνοντας 4-5 εκατοστά απόσταση μεταξύ τους.
Με ένα ποτήρι τα πατάω ελαφρώς να ανοίξουν και να αποκτήσουν  πάχος 0.5 εκ. 

.


Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στις αντιστάσεις για 14 λεπτά ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσαφισουν.
Τα βγάζω και τα αφήνω σε μία σχαρα  να κρυώσουν εντελώς.
Όσο είναι ζεστά φαίνονται να είναι  μαλακά όταν κρυώσουν όμως γίνονται θεοτραγανα.
Καλή επιτυχία!!!!!

.



Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Καγιανάς ..ή αυγά μάτια με σαλτσούλα !!!


ΚΑΓΙΑΝΑΣ........ή αβγά μάτια με σαλτσούλα...φαγάκι για πολλές βούτες!!!!!!
🥚🥚🥚🥚🥚🍅🍅🍅🍅🍅


Υλικά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη
μια πρέζα ζάχαρη
1 κ.σ γεμάτη πελτέ ντομάτας
1/2 κ.γ πάπρικα γλυκιά
1/2 πιπεριά πράσινη (κέρατο)
1/2 σφηνάκι λάδι
Αλάτι και πιπέρι
8 φρέσκα αυγά

.



Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζω το λαδακι το κρεμμύδι και τη ζάχαρη και σοτάρω μέχρι να γυαλίσει.
Προσθέτω την πάπρικα την πιπεριά κομμένη σε λεπτές φετούλες και τον πελτέ ντομάτας.
Τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα.
Προσθέτω την τριμμένη ντομάτα και ελάχιστο νεράκι.
Αλατοπιπερωνω και αφήνω να σιγοβρασει μέχρι να αρχίσει να δένει η σάλτσα.
Σπάω τα αβγά και σκεπάζω με καπάκι μέχρι να ψηθούν.
Σερβίρω με φρέσκο τριμμένο πιπέρι .
Καλή μας όρεξη!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

CHEESECAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ ΜΈΛΙ.....ΚΑΙ ΛΑΙΜ.....!!!



Αυτή τη φορά το έφτιαξα με κρέμα γιαουρτιού......μία ακόμα υπέροχη παραλλαγή.... ελαφρύ δροσερό και πολύ αρωματικό!!!!
CHEESECAKE ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ  ΜΈΛΙ.....ΚΑΙ ΛΑΙΜ.....!!!!!!
🍋🍋🍋🍋🍯🍯🍯🍯
Υλικά για τη βάση
500 γρ μπισκότα digestive
180 γρ βούτυρο
Για την κρέμα γιαουρτιού
1 κιλό γιαούρτι στραγγιστό 2%
1 ζαχαρούχο γάλα
ξύσμα από 2 λάιμ ακερωτα
χυμό από 1 λάιμ
4 φύλλα ζελατίνης
Για το σερβίρισμα
ξύσμα λάιμ
Μέλι καλής ποιότητας
Φετούλες λάιμ για διακόσμηση (προαιρετικά)

.



Εκτέλεση
Λιωνω το βούτυρο στο φούρνο μικροκυμάτων.
Θρυμματίζω τα μπισκότα στο μουλτι και ανακατεύω με το βούτυρο καλά να βραχούν όλα τα μπισκότα.
Παίρνω ένα ταψάκι με αποσπώμενο τσερκι 26 εκ.  και πατάω τα μπισκότα στη βάση καλά καλύπτοντας ελαφρώς και τα τοιχώματα.
Για την κρέμα
Μαλακώνω αρχικά τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 4 λεπτά.
Παράλληλα βάζω στο μίξερ το γιαούρτι χτυπάω ελαφρώς και προσθέτω  το ξύσμα λάιμ το ζαχαρούχο γάλα
(κρατάω λίγο , περίπου 2 κ.σ , για να λιώσω τις ζελατίνες)
και το χυμό από το λάιμ. Χτυπάω την κρέμα μέχρι να αφρατεψει  και να αρχίσει να δένει.
Σε ένα μπολακι βάζω το ζαχαρούχο γάλα που κράτησα , με ελάχιστο νεράκι να αραίωσει ελαφρώς , στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Στραγγίζω τις ζελατίνες και τις διαλύω στο καυτό γάλα.
Το προσθέτω στην κρέμα γιαουρτιού και ανακατεύω λίγο ακόμα  σε μέτρια ταχύτητα.
Απλώνω την κρέμα πάνω στα μπισκότα και βάζω στο ψυγείο όλη νύχτα να παγώσει.
Αφαιρώ το τσερκι πασπαλιζω με επιπλέον ξύσμα λάιμ και σερβίρω μέλι!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Τούρτα Σοκολάτα-Καρύδα σπέσιαλ Θεϊκή !!!!!

Τούρτα Σοκολάτα-Καρύδα σπέσιαλ Θεϊκή !!!!! 

Η ΣΥΝΤΑΓΉ: 

Υλικά και Εκτέλεση παντεσπανιου:

3 αυγα,

125 γρ ζάχαρη,

200 ml γάλα φρέσκο,

120 ml καλαμποκελαιο,

3 κ.σ.γεματες κακάο,

1 φακελ.μπεικιν,

1 βανίλια,

250 γρ αλεύρι (2 ποτήρια)!

Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη!

Ρίχνουμε το γάλα με το λάδι!

Τέλος τα υπόλοιπα σιγα-σιγα κοσκινισμένα!

Βάζουμε λαδόκολλα στο πυρέξ η ταψί (26 ν) ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 β για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!

 Όταν το βγάζουμε το αφήνουμε να κρυώσει και το γυρνάμε πάνω σε μια λαδόκολλα και το κόβουμε να έχουμε 2 πατους! 

ΣΙΡΌΠΙ:

Βράζουμε 1 ποτήρι νερό με 1 ποτήρι ζάχαρη για 3 λεπτά!

 Όταν το κατεβάζουμε ρίχνουμε μέσα σταγόνες κονιάκ!

ΣΑΝΤΙΓΊ: 

Υλικά και Εκτέλεση:

2 φακελάκια σκόνη γκαρνι,

2 ποτήρια γάλα,

1 ποτήρι καρύδα(ινδοκαρυδο!

Χτυπάμε τα γκαρνι με το γάλα και ρίχνουμε και την καρύδα! 

ΓΛΑΣΣΟ:

Υλικά καί Εκτέλεση:

250 γρ κουβερτουρα,

250 γρ κρέμα γάλακτος πλήρες,

2 κ σ βιταμ! 

Βάζουμε την κρέμα γάλακτος να ζεσταθεί!

Σπάμε μέσα την κουβερτουρα! 

Ανακατεύουμε γρήγορα μόλις πήξει την κατεβάζουμε και ρίχνουμε το βιταμ! 

Ανακατεύουμε διαρκως μέχρι να γίνει λεία και να κρυώσει! 

ΣΥΝΑΡΜΟΛΌΓΗΣΗ:

Κόβουμε τα πλαϊνά από κάθε πάτο!

Βάζουμε τον ένα πάτο στο πυρέξ η ταψί και το σιροπιαζουμε με κουτάλι! 

Ρίχνουμε πάνω του την σαντιγί απαλά και την ισιωνουμε!

Βάζουμε πάνω τον άλλο πάτο και το σιροπιάζουμε!

Τέλος ρίχνουμε πάνω το κρύο ΓΛΑΣΣΟ!

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και στην συνέχεια το βγάζουμε και βάζουμε γύρω -γυρω καρύδα(ινδοκαρυδο)!

Και ξανά πίσω στο ψυγείο! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!