Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Μπισκοτάκια κανέλας !!!


·
ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΚΑΝΕΛΑΣ!!!

🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪🍪

ΥΛΙΚΑ
1/2 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/2 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα σπορέλαιο
2 βανίλιες
1 κ.τ.γ baking powder
1 κ.τ.γ σόδα
1/2 κ.τ.γ κανέλα
Μιά τσιμπιά γαρύφαλλο τριμμένο
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
400 περίπου γρ. αλεύρι ΓΟΧ
ή και λίγο παραπάνω , μέχρι να έχουμε ένα ζυμαράκι εύπλαστο που δεν κολλάει στο χέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε τον φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα να προθερμανθεί.
Ανακατέψτε σε ένα μπολ, τη ζάχαρη με το σπορέλαιο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη.
Σε ένα άλλο μπολ, βάλτε το χυμό με τη σόδα. Μόλις αφρίσει ρίξτε το χυμό μέσα στο λάδι με τη ζάχαρη. Έπειτα προσθέστε τις βανίλιες, το baking, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο-λίγο το αλεύρι ώστε καθώς ζυμώνετε να έχετε μια εύπλαστη ζύμη που δεν θα κολλάει στα χεριά σας.
Η συνταγή έλεγε 450 γρ αλεύρι, εμένα μου πήρε περισσότερο.. Με το ματι!
Ανοίξτε τη ζύμη σας σε φύλλο με πάχος 1 εκ. και φτιάξτε σχήματα με κουπάτ ή με ένα ποτήρι.
Βάλτε τα επάνω σε λαδόκολλα, πασπαλίστε με λιγη κανέλα και ζάχαρη και ψήστε για 10 λεπτά, στον αέρα, ή αναλογα με τις οδηγίες του φουρνου σας!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Sunday Lous ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σάββατο 4 Σεπτεμβρίου 2021

Κουλουράκια παστελάκια ΜΟΝΟ με 3 υλικά χωρίς αλεύρι,χωρίς βούτυρο,χωρίς αυγά σε 5 λεπτά !!!!


 Δείτε πώς θα φτιάξετε Κουλουράκια παστελάκια ΜΟΝΟ με 3 υλικά χωρίς αλεύρι,χωρίς βούτυρο,χωρίς αυγά σε 5 λεπτά !!!!
Υλικά
150 γρ σουσάμι αψητο
55 γρ.καστανη ζάχαρη
1 ασπράδι αυγού (μετρίου μεγέθους)
λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
1 βανιλετα
μια τσιμπια κανέλα

ψήσιμο στους 180 βαθμούς κελσίου εστία πάνω κάτω περίπου 10 με 12 λεπτά ανάλογα τον φούρνο σας

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΕΔΩ   https://m.youtube.com/watch?v=0DRuAClmg9s&feature=share

Μπιφτέκια από κοτόπουλο !!!


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΑ ΚΑΡΒΟΥΝΑ!!


ΥΛΙΚΑ
800 γρ κιμα απο κοτοπουλο μπουτι
2 κρεμμυδια μεγαλα
2 σκελιδες σκορδο
1 κουπα τυρι σκληρο Δανιας
1 κουπα θρυμματισμενη φρυγανια
1 κουταλια σουπας σπασμενο κολιανδρο
1 φλυτζανακι του καφε ψιλοκομμενο μαιντανο
1Τοματα καλα στημένη και χοντροκομμένη
1 κοφτη κουταλια του γλυκου παπρικα γλυκια
Αλατι ,πιπερι ριγανη λαδι.


ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ενα τηγανι βαλτε λιγο λαδι και τσιγαριστε το κρεμμυδι το σκορδο οχι να καουν να μαραθουν κ να παρουν ωραιο χρωμα.

Προσθεστε τον μαιντανο και σβηστε το τηγανι!!

Αφηστε να κρυωσουν!!
Σε μια λεκανη βαλτε τον κιμα προσθεστε το τυρι την φρυγανια την τοματα και ολα τα μυρωδικα!!

Τελος μεσα στο κιμα ριξτε το κρεμμυδι το σκορδο και μαιντανο που ειχατε τσιγαρισει απο πριν ,και ανακατεψτε ολα μαζι καλα!!!!

Πλαστε και αφηστε ενα δίωρο στο ψυγείο .

Ψηστε σε γκριλιερα αντικολλητικη απο 5 λεπτα την καθε πλευρα η στα καρβουνα!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Gogo SamiouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Κορνεδάκια σπιτικά!!!!!


Κορνεδάκια σπιτικά!!!!!Είμαι σίγουρη αρέσουν σε πολλούς-πολλές!!!!!!

Και η ΣΥΝΤΑΓΉ :

Υλικά ζύμης:

2 ποτήρια αλεύρι Φαριναπ ,

200 γρ στραγγιστο γιαούρτι,

100 γρ μαλακό βούτυρο

1 βανίλια!

 Εκτέλεση:

Βάζουμε στο μπολ το γιαούρτι,το βούτυρο,την βανίλια τα ανακατεύουμε με σύρμα !

Ρίχνουμε σιγα-σιγα αλεύρι και αρχιναμε να ζυμωνουμε!

Θέλουμε αφρατη λεία ζύμη!!

 Στην συνέχεια ανοίγουμε την ζύμη ένα φύλλο πάχους(1εκ)κόβουμε λεπτές λωρίδες και την κάθε λωρίδα την βάζουμε σε χωνάκια η μεταλλικά η φτιάχνουμε με αλουμινόχαρτο και λαδόκολλα!

Τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί και τα ψήνουμε στους 200 β προθ μεσαία σχάρα αντιστάσεις για 25 λεπτά φυσικά τον φούρνο!

Τα βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσουν και βγάζουμε τα χωνάκια!

ΣΙΡΌΠΙ:

Βράζουμε 2 ποτήρια νερό με 2 ποτήρια ζάχαρη για 4 λεπτά!

Σιροπιαζουμε κρύα κόρνερ ζεστό σιρόπι! .

ΚΡΕΜΑ:

Υλικά:

1 λίτρο γάλα,

5 κ.σ.ζαχαρη,

4 κ.σ.γεμ.κορν φλαουρ,

2 κ.σ.γεμ αλεύρι,

1 βανίλια,

50 γρ βούτυρο!

Εκτέλεση:

Βάζουμε σε ένα μπολακι το κορν -αλευρι και ρίχνουμε λίγο γάλα κρυο!

Τα ανακατεύουμε!

Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη να ζεσταθεί!

Ρίχνουμε το μείγμα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε!

Τέλος ρίχνουμε την βανίλια και το βούτυρο!!!!

Αφήνουμε να κρυώσει και την αφρατευουμε με το μίξερ!

Καλό θα είναι η κρέμα να γίνεται από την προηγούμενη μέρα και να είναι ψυγείο όλη νύχτα και την επόμενη αφρατεμα!

ΣΑΝΤΙΓΙ:

Χτυπάμε η μορφατ με άχνη η γκαρνι σκόνη με γάλα!

Και φυσικά τελείωμα με κερασάκι και ξηρό καρπό!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!
 

Μπιφτέκια αφρός φούρνου με πιπεριές κ πατάτες !!!


ΜΠΙΦΤΕΚΙΑ ΦΟΥΡΝΟΥ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΈΣ ΚΑΙ ΠΑΤΑΤΕΣ..

Θα χρειαστουμε 1 κιλο κιμά (μισό μοσχαρισιο μισό χοιρινο) χοντροκομμενο..
Θα προσθεσουμε:
1 κρεμμύδι
2 σκελιδες σκορδο
3 φετες ψωμι μουλιασμενες σε νερο
1 αυγο
Μιση κουπα τσαγιου σοδα υγρή
4 κουταλιες λαδι
Αλατι πιπερι ριγανη μαϊντανό
2 κουταλιες μουσταρδα.

Τα ζυμωνουμε καλά και πλαθουμε μπιφτέκια
Κοβουμε λεπτες κυδωνατες 4 πατατες και 6-7 πιπεριες αλατιζουμε λαδωνουμε και τα βαζουμε σε ταψι. Απο πανω τα μπιφτέκια. Λιγο λαδακι ριγανη 1 ποτηρι νερο και στο φουρνο μεχρι να ροδισουν στους 200β.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Ρουλα Λυρου ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Παρασκευή 3 Σεπτεμβρίου 2021

Κολοκυθοτυρόπιτα φανταστική...Πλούσια σε άρωμα και γεύση !!!


Κολοκυθοτυρόπιτα φανταστική...Πλούσια σε άρωμα και γεύση !!!

Υλικά

Για τη γεμιση
1 1/2 κιλό κολοκυθια μεγαλα (6 μεγάλα κολοκύθια)
5-6 πρασσα ψιλοκομμενα
1 κρεμμυδι ξερο ψιλοκομμενο
1/2 ματσακι μαιντανο
1 ματσακι ανιθο
1/2 ματσάκι δυόσμο φρέσκο ψιλοκομμένο ή 1 κ.σ ξερό
4 μεγάλα αβγά
2 κ.σ βούτυρο αγελάδος
400γρ φετα
200γρ ανθοτυρο
1/2 φλ τσαγιου τραχανα ή 2 κ.σ σιμιγδάλι ψιλό
Αλάτι πιπέρι

Για το φύλλο
600 γρ αλεύρι
1 κούπα χλιαρό νερό
1 κ.σ ξύδι
1 κ.γ κοφτό αλάτι
2 σφηνάκια λαδι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τριβω στο χοντρο το κολοκυθι το αλατιζω ελαφρως για να βγαλει τα υγρα του και το αφηνω μιση ωριτσα στο τρυπητο.
Τα στραγγιζω καλα με τα χερια μου και τα βαζω σε μια κατσαρολιτσα να σοταριστουν και να πιουν τα υγρά τους.
Προσθετω ολα τα αρωματικα μου και τα πρασα ψιλοκομμενα και τα γυρίζω να ανταλλάξουν αρώματα και να γλασαρουν.
Κατεβάζω από τη φωτιά και προσθετω το βουτυρακι.
Ανακατεύω να λιώσει.
Αλατοπιπερωνω με προσοχη ( γιατί θα μπει και το τυράκι) και τα αφηνω να πεσει λιγο η θερμοκρασια.
Προσθετω τον τραχανα τα τυρια και τα αβγα.
Αφήνω τη γέμιση στην άκρη να κρυωσει και ετοιμάζω το φύλλο.

Σε λεκανίτσα ζυμώματος βάζω το αλεύρι .
Κάνω μια λακουβιτσα στο κέντρο και προσθέτω το αλάτι , το λάδι , το ξύδι και το χλιαρό νερό.
Ζυμώνω μέχρι να έχω ένα ωραίο εύπλαστο ζυμαράκι.
Αν χρειαστεί συμπληρώνω λίγο νερό η λίγο αλεύρι αντίστοιχα.

Λαδωνω καλά το ταψί μου.
Ανοίγω το πρώτο φύλλο το απλώνω στο ταψί , το λαδωνω ελαφρώς , ανοιγω και το δεύτερο φυλλο και το απλώνω πάνω στο πρωτο.
Απλωνω τη γέμιση και κλείνω την πίτα με τα υπόλοιπα δύο φύλλα.
Κάνω τρυπουλες εδώ κι εκεί στην πίτα για να μην φουσκώσει και σπάσει το φύλλο.
Ραντίζω ελαφρώς με νεράκι και ψήνω σε προθερμασμενο φούρνο στους 220 βαθμούς στις αντιστάσεις για μια ώρα περίπου , στη χαμηλή σχάρα.

Καλή επιτυχία!!!!! 

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzela Antonopoulou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Σοκολατόπιτα με φουντούκια ..παγωτό βανίλια και γκανάζ σοκολάτας !!!


Σοκολατόπιτα με φουντούκια ..παγωτό βανίλια και γκανάζ σοκολάτας !!!
Απο τις ωραιότερες σοκολατόπιτες που έχετε δοκιμάσει.........φανταστική ......ζουμερη .....και με απίστευτο άρωμα φουντουκιού!!!


Υλικά
4 αβγα
200γρ βούτυρο lurpak
200 γρ ζάχαρη
170 γρ φουντούκι
200 γρ σοκολάτα κουβερτουρα 55% κακαο
40 γρ κακάο αγλυκο
2 βανίλιες
μια πρέζα αλάτι
1 σφηνάκι κονιάκ
2 λιτρα παγωτό βανίλια ή ότι γεύση σας άρεσει
Για τη γκαναζ σοκολάτας
100γρ σοκολάτα κουβερτουρα
50ml γάλα εβαπορε
1κ.γ μέλι
Φουντούκι επιπλέον για γαρνίρισμα

.



Εκτέλεση
Βουτυρώνω ένα ταψάκι με αποσπώμενη βάση 26εκ.
, το αλευρωνω ελαφρώς και τινάζω να φύγει η περίσσεια του αλευριού.
Προθερμαινω το φούρνο μου στις αντιστάσεις στους 175 βαθμους .
Σε ένα βαθύ μπολ βάζω το βούτυρο κομμένο σε κύβους και τη σοκολάτα σε κομμάτια και λιώνω στα μικροκύματα σταδιακά σε χαμηλά watt
προσέχοντας να μην κάψω τη σοκολάτα.
Έλεγχω σταδιακά αν έχει λιώσει, ανακατεύοντας την.
Ψιλοκοβω στο μουλτι τα φουντούκια μαζί με το κακάο και το κρατώ στην άκρη.
Χωρίζω τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάω τα ασπράδια με μια πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα.
Τη γυρίζω σε ένα άλλο μπολ και την κρατω στην άκρη.

.



Στον ιδιο κάδο χτυπάω τους κρόκους με τη ζάχαρη  μέχρι να αφρατεψουν και να γίνουν σαν κρέμα .
Στη συνέχεια προσθέτω το κονιάκ .
Σταματώ  το μίξερ και γυρίζω το μίγμα της σοκολάτας που έλιωσα μέσα στο μίγμα των αβγών.
Ανακατεύω με ένα σύρμα.
Έπειτα  ανακατεύω σταδιακά και τα φουντούκια με το κακάο που έχω θρυμματισει.
Τέλος ενσωματώνω τη μαρέγκα με μια  μαριζ προσέχοντας να μην χάσω τον όγκο.
Γυρίζω τη σοκολατόπιτα στο ταψάκι και ψήνω για 35 λεπτά.
Βγάζω από το φούρνο , αφήνω να σταθεί 10 λεπτα και ξεφορμαρω.
Αφού κρυώσει τελείως γεμίζω τη σοκολατόπιτα  με μπάλες παγωτό.
Γαρνίρω με τη γκαναζ σοκολάτας και με επιπλέον φουντούκι.
Για τη γκαναζ

.


Βάζω το εβαπορε στο φούρνο μικροκυμάτων να κάψει.
Προσθέτω μέσα στο γάλα τη σοκολάτα σε κομμάτια και το μέλι.
Αφήνω 1-2 λεπτά και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει λεία ή γκαναζ.
Γαρνίρω το παγωτό μου!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ