Κυριακή 5 Σεπτεμβρίου 2021

Τυροπιτάκια με ανθότυρο όνειρο !!!


Τυροπιτάκια με ανθότυρο όνειρο !!!


1 κιλό ανθότυρο
Μισό ματσάκι δυόσμο 1 πακέτο φύλλο κρούστας

Ανακατεύω τον ανθότυρο με το δυόσμο ψιλοκομμένο (αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη ρίγανη)
Κόβω σε λωρίδες το φύλλο κρούστας και με κουτάλι 🥄 βάζω από το μείγμα και τυλίγω σε τρίγωνα.
Βάζω λάδι ηλιέλαιο στο τηγάνι και ψήνω μέχρι να πάρουν χρώμα.
Συνοδεύω με μέλι 🍯 και κανέλα!!❤️😋😋🍯

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρία Μανιουδάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου!!!


Μαμαδίστικο μπισκοτογλυκό ψυγείου!!!


Για την κρέμα
1,5 λίτρο γάλα
130 γρ, Κορν φλαουρ
2 βανίλιες,100 γρ βούτυρο
150 γρ κουβερτούρα σε μικρά κομματάκια (θα λιώσει μέσα στην κρέμα)
150 γρ ζάχαρη
Για την βάση 2 χαρτιά μπισκότα πτιμπερ
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα και σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τα 500 ml να διαλυθεί το Κορν φλαουρ αφήνουμε στην άκρη.
Όταν ζεσταθεί το γάλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ρίχνοντας το γάλα που έχουμε το Κορν φλαουρ και σε χαμηλή φωτιά για να μην μας πιάσει η κρέμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει (δεν θέλει πολύ) όταν είναι έτοιμη ρίχνουμε το βούτυρο τις βανίλιες και την κουβερτούρα.
Σε πυρέξ ή μπολ που κλείνει βάζουμε τα μπισκότα αφού τα βρέχουμε με λίγο γάλα και βάζουμε τη μισή κρέμα, ξανά άλλη μια στρώση μπισκότα και την υπόλοιπη κρέμα και στο τέλος ένα φάκελο σαντιγί που έχω χτυπήσει στο μίξερ με 200ml γάλα.
Διακοσμώ με τρούφα ή ό,τι άλλο θέλουμε.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρία ΜανιουδάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μοσχαράκι κοκκινιστό με ρύζι !!!



Μοσχαράκι κοκκινιστό με ωραία σαλτσούλα..και συνοδεύουμε με ότι μας αρέσει  !!!😋😋😋

1 κιλό κρέας σε μικρές μερίδες κομμένο
Δύο κρεμμύδια ξερά χοντροκομμένα
Δύο σκελίδες σκόρδο, λίγο κρασί 🍷
Τρεις ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
Δύο καρότα κομμένα, αλάτι, πιπέρι, λίγο θυμάρι και λάδι

Για το σερβίρισμα ρύζι 🍚 σπιροτό!

Πλένω το κρέας και αφήνω σε τρυπητό για λίγο, βάζω το λάδι στην χύτρα και τσιγαρίζω το κρέας έπειτα ρίχνω το κρασί και συμπληρώνω με τα υπόλοιπα υλικά μου, μαγειρεύω σε χαμηλή φωτιά για 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσει και να έχει ωραία σάλτσα το φαγητό μου.
Βράζω σε μικρή κατσαρόλα το ρύζι 🍚 και σερβίρω σε πιάτο μαζί με το κρέας.
Έγινε πεντανόστιμο και το ευχαριστήθηκε όλη η οικογένεια!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Μαρία Μανιουδάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Λαδένια!!!

·
Λαδένια!!!Η Ελληνική πεντανόστιμη πίτσα !!!😋😋😋


Για τη ζύμη
250 γρ νερό χλιαρό
Ένα φακελάκι μαγιά,500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι γλυκού ρίγανη 40 γρ ελαιόλαδο
Μισό κουταλάκι γλυκού αλάτι
Φτιάχνω ζύμη με τα παραπάνω υλικά και περιμένω να φουσκώσει
Για την γέμιση

.



Σε μπολ κόβω 5 ντομάτες σε φέτες
1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό σε φέτες
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο, λίγο άνηθο και ρίχνω λίγο αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη και λίγο λάδι, όταν είναι έτοιμο το ζυμάρι ανοίγω σε ταψί (έχω ρίξει λίγο λάδι) και βάζω πάνω τη γέμιση, ψήνω για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς.
Με αυτά τα υλικά έφτιαξα δύο μέτρια ταψιά!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Μαρία ΜανιουδάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μοσχαράκι με πατατούλες κοκκινιστό κατσαρόλας !!!


Πεντανόστιμο φαγητό κοκκινιστό μοσχαράκι κατσαρόλας με πατατούλες ...λιώνει στο στόμα !!!

Βάζουμε λάδι το κρεμμύδι ξυσμένο στον τρίφτη και το κρέας σε μερίδες και σοτάρουμε για λίγα λεπτά !

Προσθέτουμε 1 κουταλιά της σούπας πελτέ αραιωμένο σε λίγο ζεστό νερό  και 2 με 3 ντομάτες τριμμένες στον τρίφτη και 1 κομμένη στα 4 ολόκληρη .

Μαγειρεύουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε 2 ποοτήρια ζεστό νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 35 λεπτά .

Δοκιμάζουμε αν έχει μαλακώσει το κρέας αν ναι ρίχνουμε τις πατάτες κομμένες κυδωνάτες αν οχι προσθέτουμε λίγο ζεστο νεράκι και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το μαγείρεμα .

Προσθέτουμε πιπέρι αλάτι και λίγη ζάχαρη για την ντομάτα .

Αν σας αρέσει προσθέστε και λίγη ρίγανη.

Μαγειρεύουμε μέχρι να μελώσει η σαλτσούλα και να μαγειρευτούν και οι πατάτες ..αν χρειαστεί προσθέτουμε ξανά λίγο ζεστό νεράκι.

Το μοσχαράκι είναι χτένι που μαγειρεύεται γρήγορα !

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Tzeni Tsanaktsidou ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!!

 


Γλυκιά κολοκυθόπιτα σιροπιαστή!!!


 
Γλυκιά κολοκυθόπιτα σιροπιαστή!!!

ΥΛΙΚΑ
• 1,5 κιλό κολοκύθα τριμμένη
• 2 (σχεδόν) πακέτα φύλλο Βηρυτού
• 250 γρ. Βούτυρο ( ένα πακέτο δηλαδή φρέσκο )
• 1 φλ. ζάχαρη
• 1 φλ. σταφίδες ξανθές
• 1 φλ. καρύδια χοντροτριμμένα
• 1/2 φλ. σιμιγδάλι
• 1 Κ. κανέλα
• 1/3 Κ. γαρίφαλο
• 1/2 φλ. τριμμένη φρυγανιά
• ξύσμα από 1 λεμόνι ή πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
• 2 φλ. ζάχαρη
• 2 φλ. νερό
• χυμός από μισό λεμόνι
• 1-2 ξύλα κανέλας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Στρίβουμε καλά την κολοκύθα και την βάζουμε σε ένα μπολ μαζί με το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, τα καρύδια, τις σταφίδες, τη φρυγανιά και το ξύσμα. Ανακατεύουμε απαλά. Απλώνουμε το ένα πακέτο φύλλα στο ταψί μας και τα αλείφουμε ανάμεσα με μπόλικο λιωμένο Βούτυρο. Βάζουμε τη γέμιση, στρωνουμε όμορφα να πάει παντού και βάζουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα, βουτυρωμένο κι αυτά!!! Το ταψί μας κι αυτό αλειμμένο με Βούτυρο. Αλείφουμε με το υπολοιπο βούτυρο και ραντίζουμε με λίγο νερό. Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά περίπου, στους 180 βαθμούς.
Βράζουμε τα υλικά για το σιρόπι περίπου 10 λεπτά. Αφήνουμε την πίτα να είναι χλιαρή και την περιχύνουμε με το ζεστό σιρόπι. Αφήνουμε την πίτα να τραβήξει το σιρόπι για 30 - 40 λεπτά.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία Sunday Lous ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μηλόπιτα αναποδογυριστή !!!


ΜΗΛΟΠΙΤΑ ΑΝΑΠΟΔΟΓΥΡΙΣΤΗ !!!

🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎🍎

Εξαιρετικο γλυκισμα για να συνοδεψουμε το καφεδάκι μας!!


ΥΛΙΚΑ

1 ταψί διαμέτρου περίπου 30 εκ.

Για τη γέμιση

•5-6 μήλα

•1 κούπα ζάχαρη

•200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη

•1 κ.σ. κανέλλα

Για τη ζύμη

•5 αυγά

•1 κούπα ζάχαρη

•3 βανίλιες

•1 1/2 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βουτυρώνουμε το ταψί.

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε σε φέτες και τα απλώνουμε στο ταψί έτσι ώστε να καλυφθεί όλη του η επιφάνεια.

Σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και την κανέλα και περιχύνουμε με το μείγμα αυτό τα μήλα.

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατέψουν, προσθέτουμε τη βανίλια και το αλεύρι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.

Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο ταψί με τα μήλα.

Ψήνουμε στους 180° για 35-40 λεπτά.

Σημ. Μην αφήσετε το βούτυρο με τη ζάχαρη να βράσουν γιατι θα καραμελώσουν και δεν θα απλωθούν εύκολα πάνω στα μήλα...

Εκτέλεση φωτό από κυρία   Sunday Lous Συνταγή από κυρία Gogo Samiou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ