Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Αρνάκι γκιούλμπασι το Πατρινό !!!


ΑΡΝΑΚΙ ΓΚΙΟΥΛΜΠΑΣΙ.....ΤΟ ΠΑΤΡΙΝΟ.........!!!!
Σκέτο λουκούμι......με τραγανή πετσουλα απέξω .....και ζουμερο μεσα τόσο που λιώνει στο στόμα!!!!!
Ένα Κυριακατικο  γιορτινό φαγακι ( Τουρκικής προέλευσης).....που αποτελεί ένα από τα παραδοσιακά πιάτα της Πάτρας μεγειρεμενο  σε μια ίσως πιο απλή εκδοχή ......αλλά και πεντανόστιμη!!!!!
Τραβάει αρκετή παγωμένη μπυριτσα ή ένα καλό ευωδιαστό παγωμένο κρασάκι....!!!!!!!
🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺🍺
🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷🍷
Το φαγακι μας προϋποθέτει το αρνάκι μας να είναι μεγάλο....!!!

.



Υλικά
Μπούτι από αρνάκι να είναι τουλάχιστον 3 κιλά ολόκληρο (ατεμαχιστο)
5 -6 μεγαλες σκελίδες σκόρδο σε φετες
150 γρ κεφαλοτύρι σκληρό
50 γρ βούτυρο
Αλάτι πιπέρι
Λαδόκολλες για το τύλιγμα
Πατάτες κομμένες κυδωνατες
Εκτέλεση
Ζητάω από το χασάπη μου αρνίσιο μπουτάκι να είναι πάνω από τρία κιλά.
 Το δικό μου ήταν περίπου 3μιση.
Το πλένουμε και το στεγνώνουμε καλά.
Χαράζω το κρέας μου βαθιά με ένα μαχαιράκι σε διάφορα σημεία και από τις δύο μεριές.
Σε ένα μπολάκι ανακατεύω το αλάτι και το πιπέρι μαζί.
Παίρνω  με το δάχτυλό μου λίγο αλατοπίπερο και βάζω μέσα στις σχισμές.

.



Έπειτα βάζω εκεί που χάραξα από μία  φετουλα σκόρδο και λίγο κεφαλοτύρι κομμένο σε κύβους.
Αλατοπιπερώνω καλά όλο το μπουτάκι και αλείφω παντού με το βούτυρο.
Τυλίγω το κρέας μου πολύ καλά με τις λαδόκολλες και δένω σφιχτά με σπάγκο.
Βάζω σε ένα μεγάλο ταψί (στο ταψί του  φούρνου) και σιγοψήνω στους 175 βαθμούς για  3 μισή με 4 ώρες.....ώστε να γίνει λουκουμακι το κρέας......να λιώνει!!!!

.



Υπολογίζουμε  μιάμιση ώρα περίπου  πριν κλείσουμε το φαγητό και αφού έχει κατεβάσει τα ζουμακια του το κρέας.....και  προσθέτουμε στο ταψάκι τις  πατατούλες κομμένες κυδωνάτες.
Τις αλατοπιπερώνουμε προσθέτουμε λίγο βουτυρακι  θυμάρι η ότι μυρωδικό μας αρέσει και αφήνουμε να σιγοψηθούν μέχρι να βγάλουμε το κρέας.!!!!!!
Καλή επιτυχία!!!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Tzela AntonopoulouΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021

Τσιζκέικ φράουλα!!!



Τσιζκέικ φράουλα!!!

2 πακ μπισκότα Digestive τριμμενα
250 γρ βούτηρο λιωμένο

400 γρ τυρί κρέμα
500 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασια
1 φακ ζελέ φραουλα

1 φλ μαρμελάδα φραουλα

Βάζω τα μπισκότα με το βούτηρο σε ενα μπολ και τα ανακατευω πολύ καλά.

Τα βαζω σε μια φόρμα με τσερκι και πιεζω καλα να στρώσει και να γίνει λειο.Ψηνω στους 180 για 10 λεπτα.

Αφηνω να κρυώσει.
Χτυπάω στο μίξερ την φυτική σαντιγί να σφίξει.

Προσθέτω το τυρί κρέμα και συνεχίζω το χτύπημα.

Προσθετω τον ζελέ που τον έχω διαλύσει καλά σε ένα ποτήρι ζεστό νερό και αφήσει να κρυωσει.

Συνεχιζω το χτυπημα μεχρι να ομογενοποιηθούν καλα τα υλικα.

Στρώνω την κρέμα πανω απο το μπισκότο και το βάζω 2-3 ώρες στο ψυγείο να σφίξει. 

Στολιζω με μαρμελάδα φράουλα η σιρόπι φράουλα.

Εγω έβαλα μαρμελάδα σπιτική.

Καλή επιτυχία!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μπανόφι.Απλά υπέροχο!!!!



Μπανόφι.Απλά υπέροχο!!!!

Για την βαση
2 πακέτα μπισκότα πτί μπέρ
150 γρ βουτηρο λιωμμένο κρυο
50 γρ κουβερτούρα
50 γρ φουντούκια
Για την κρέμα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
2 μπανάνες
1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
Λίγη τριμμένη κουβερτούρα !


Εκτέλεση!
Τρίβω τα μπισκότα την κουβερτούρα και τα φουντούκια λίγα λιγα στο μούλτι τα ανακατευω μαζί με το βούτηρο και τα στρώνω σε ενα τσέρκι 24 εκ καλύπτοντας και τα πλαινά.

Βαζω στο ψυγείο μισή ωρα να σφίξει.
Μετά στρώνω το μισό καραμελωμένο ζαχαρούχο και από επάνω βάζω τις μπανάνες που τις έχω κόψει σε ροδέλες.
Χτυπάω την φυτική κρέμα σε σαντιγί την χωρίζω στην μέση.

Στην μισή ανακατέυω μαζί το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο και το στρώνω πάνω από τις μπανάνες.

Την σαντιγί που έχω κρατήσει την βάζω σε κορνε και στόλιζω το γλυκό.

Απο επάνω βάζω λίγη τριμμένη κουβερτούρα.

 Αφήνω στο ψυγείο 2-3 ώρες να παγώσει καλά!! Καλή επιτυχία!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αλεξάνδρα Κυριάκη ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

Μακαρονάδα αλά κρεμ !!!


Μακαρονάδα αλά κρεμ το φαγητό μας σήμερα!!!!


Υλικά
200 γρ μπέικον ψιλοκομμένο
2 κρέμες γάλακτος των 200 γρ
1 πιπεριά ψιλοκομμένη
2 κ.σ ρεγκατο τριμμένο
Αλάτι πιπέρι
Μακαρόνια Ν6 έβαλα εγώ
Εκτέλεση
Σε λίγο λάδι σε μέτρια φωτιά τριγαρίζω την πιπεριά προσθέτω το μπέικον να τσιγαριστεί και μετά τις κρέμες γάλακτος λίγο αλάτι πιπέρι και μόλις πάρει μια βράση προσθέτω και το ρεγκατο ανακατεύοντας να λιώσει και να αρχίσει να πήζει.

Εχω βράσει τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και τα προσθέτω στην σάλτσα! Ανακατεύω να ενσωματωθούν και σερβίρω!!! Καλη όρεξη!!!

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Αλεξάνδρα ΚυριάκηΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Μπατζίνα Καρδιτσιώτικη !!!


Δεν χρειάζονται πολλές συστάσεις..... ΜΌΛΙΣ βγήκε από το Φούρνο . ΜΠΑΤΖΙΝΑ ..... ΚΑΡΔΙΤΣΙΩΤΗΚΗ  Τραγανή και ΠΕΝΤΑΝΌΣΤΙΜΗ !!!!!! 

Ylik;a
1 κιλό κολοκύθι τριμμένο πράσινο
3 ποτήρια νερό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
Αλάτι
200 γρ φέτα τριμμένη με το χέρι
100 γρ λάδι
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ
Λαδόκολλα στο ταψί βάζω βιταμ και λίγο λάδι ρίχνω το χυλό απλώνω να πάει παντού ομοιόμορφα τρίβω 💯 γρ φέτα Βιταμ σέ μπουκιτσες παντού και λάδι λάδι.
Ψήνω στους 250 βαθμούς αντιστάσεις για μία ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρυσαφένιο χρώμα.
Αφού την βγάλω από την φωτιά την βάζω πάνω στη σχάρα τής κουζίνας χωρίς την λαδόκολλα για να μείνει τραγανή.
Η δόση είναι για τό μεγάλο ταψί τής κουζίνας.

Eκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Βουλα ΠολυζουΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Γουρνοπουλα με ωραία τραγανή πετσουλα και πατάτες!!!


Γουρουνοπουλο η γουρνοπουλα με ωραία τραγανή πετσουλα και πατάτες που έγιναν λουκούμι !!!

Για τη γουρουνοπουλα στο ψαχνό έβαλα αλάτι και πιπέρι τίποτα άλλο δεν βάζουμε στη γουρνοπουλα μετά γυρίζω τα κρέας και τρίβω την πέτσα με αλάτι χοντρό πολύ καλά το βάζω στο φούρνο στους 180 βαθμούς και μετά από μιάμιση ώρα δυναμώνω την φωτιά για να γίνει τραγανή η πετσουλα .

Ενδιάμεσα ραντίζω την πέτσα με νερό .

Αν θέλω πατάτες τις βάζω στα μέσα του ψησίματος.

Ο χρόνος ψησίματος είναι ανάλογα πόσα κιλά είναι το κρέας μία ώρα για κάθε κιλό.

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία  Martha Martha

Κουνέλι στιφάδο !!!


Κουνέλι στιφάδο το φαγητό μας σήμερα έγινε λουκουμακι !!

Έκοψα το κουνέλι και το έβαλα σε νερό και ξύδι να το καλύπτει για 2ωρες .

Το στραγγισα και το στέγνωσα .

Τσιγαρίζω καλά το κουνέλι και προσθέτω ένα κρεμμύδι μεγάλο τριμμένο αφήνω να τσιγαριστεί ρίχνω μια κουταλιά πελτέ ντομάτας να τσιγαριστει προσθέτω λίγο πουμαρό, νερό ζεστό αλάτι πιπέρι κανέλα γαρύφαλλο μπαχάρι δάφνη σκόρδο και τέλος τα κρεμμυδάκια που τα έχω περάσει από το τηγάνι και σκόρδο .

Μαγειρεύω το φαγητό σε απλωτή κατσαρόλα σε σιγανή φωτιά και δεν το ανακατεύω μόνο κουνάω την κατσαρόλα λίγο πριν το τέλος ρίχνω μια κουταλιά πετιμέζι που την έχω διαλύσει με λίγο ξύδι .

Εκτέλεση φωτό συνταγή από κυρία   Martha Martha