Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό κομμένο σε μπουκιές
5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια
Λαδι
2/3 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
1 ματσάκι άνηθο
3 μαρούλια, χοντροκομμένα σε λωρίδες
Χυμό από 2 λεμόνια
Αλατοπίπερο
Καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες
Πλένουμε και καθαρίζουμε τα μαρούλια, τα κόβουμε σε χοντρές λωρίδες, ψιλοκόβουμε και τον άνηθο και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια φαρδιά, βαθιά κατσαρόλα.
Ροδίζουμε το κρέας καλά.
Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα.
Μόλις μαλακώσουν λίγο, προσθέτουμε το κρασί.
Όταν εξατμιστεί το αλκόολ, προσθέτουμε λίγο νερό – αρκετό ώστε να μισοσκεπαστεί το κρέας.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύουμε το χοιρινό για 1 ώρα, ή μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει..
Μολις αρχισει και μαλακωνει το κρεας προσθέτουμε τα μαρούλια και το χυμό από τα λεμονια...
Σιγοβράζουμε το φαγητό, προσθέτοντας εάν χρειαστεί, περισσότερο νεράκι.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ