Πεντανόστιμη !!!
Υλικά
Ποσότητες όση θέλετε σε θαλασσινά
μπακαλιάρο φιλέτο
μικρά φρέσκα ψάρια για σούπα
γαρίδες
μύδια
2 καρότα
1 πράσο
1 μεγάλο κρεμμύδι
λίγα κλωναράκια σέλερι
2 σκελίδες σκόρδο
1 μαραθόριζα
3 πατάτες σε κύβους
1/2 ποτήρι του νερού λευκό κρασί
φύλλο δάφνης
πιπέρι σε κόκκους
λάδι
Αλάτι
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για 15 λεπτά σε μέτρια φωτιά τα ψάρια, τα καρότα τις πατάτες το κρεμμύδι κομμένα στην μέση, τα σκόρδα, τα κεφάλια από τις καθαρισμένες γαρίδες, το κλωναράκι σέλερι, κλωναράκια θυμάρι, νερό και το κρασί.
Αμέσως μετά τα σουρώνουμε και αν θέλουμε πολτοποιούμαι τα λαχανικά αφήνοντας ορισμένα ολόκληρα και τα ρίχνουμε στον ζωμό.
Κόβουμε σε μέτρια ομοιόμορφα κομμάτια το κρεμμύδι, το σέλερι την μαραθόριζα, το πράσο και το καρότο, τα σοτάρουμε με ελαιόλαδο για 2-3 περίπου λεπτά.
Προσθέτουμε τον ζωμό που ετοιμάσαμε, την πιπεριά, την δάφνη, το πιπέρι και αλάτι.
Σιγοβράζουμε για 5 λεπτά κατόπιν προσθέτουμε τις γαρίδες, τον μπακαλιάρο, τα μύδια και συνεχίζουμε ακόμη 10 λεπτά το βράσιμο.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ