Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Ψωμάκια -acma- !!!



ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ

Ψωμάκια - acma
Συστατικά
- 2 ποτήρια γάλα
- 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 ποτήρι λάδι (ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο)
- 2 αυγά (και 1 κρόκο για επάλειψη)
- 2 κουτ. γλυκού αλάτι
- 2 συσκευασίες ξηρής  μαγιάς  ή 1 κύβο νωπής
- αλεύρι όσο πάρει να γίνει εύπλαστη ζύμη

Στην επικάλυψη
- βούτυρο.
- 2 ΚΡΌΚΟ

Προετοιμασία
Βάλτε  το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά σε μπολ  μπολ και ανακατέψτε το.
Προσθέστε  το λάδι και σταδιακά σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνουμε μια μαλακή ζύμη ..
Βάλτε ένα πανί πάνω του και αφήστε το για περίπου μια ώρα να ξεκουραστεί .
Μετά κόβετε  τη ζύμη σε μικρά κομμάτια μπαλάκια .
Ρολάρετε το κάθε μπαλάκι με τα χέρια λίγο βούτυρο.
Σχηματίζουμε κουλούρια και τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα
Τα περνάμε με τους κρόκους του αυγού και λίγο γάλα και πασπαλίζουμε το με σουσάμι.
Ψήνουμε  στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει το χρώμα του. Έτοιμοι!

Anna Lampropouloy -OI XΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ