ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
250 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
2 κουταλάκια του γλυκού μπεικιν πάουντερ,
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα,
λίγο κανέλα,
λίγο αλάτι,
λίγο μοσχοκάρυδο,
λίγο γαρύφαλλο,
250 γραμμάρια καστανή ζάχαρη,
3 αυγά μεγάλα,
2 βανίλιες,
400 γραμμάρια τριμμένο καρότο.
Βάζουμε αλεύρι σε ένα μπολ.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε.αυγά.ζάχαρη να αφρατέψουν,ενσωματώνουμε με το σπορέλαιο,καρότα και όλα τα υπόλοιπα ανακατεύουμε ,πάρα μα πάρα πολύ πολύ απαλά με σπάτουλα και τα προσθέτουμε όλα στο αλεύρι πάντα απαλά'
Το τοποθετούμε στο ταψί με την λαδόκολλα το στρώνουμε ευθεία και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο για 18 με 20 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Αφήνουμε όλη νύχτα να κρυώσει.
ΚΡΕΜΑ ΓΕΜΙΣΗΣ:
500 γραμμάρια τυρί κρέμα,
125 γραμμάρια βούτυρο πολύ μαλακό
250 γραμμάρια άχνη ζάχαρη,
160 γραμμάρια μέλι.
Μαλακώνουμε το τυρί στο μίξερ και προσθέτουμε μέλι και άχνη
Το τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε το παντεσπάνι καρότου,σε δυο.
Τοποθετούμε την κρέμα.
Απάνω σαντιγί που έχουμε χτυπήσει προηγούμενος,και τέλος διακοσμήσει βρασμένο καρότο με λίγη ζάχαρη!!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".