ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
8 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου,
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη,
2 μισή φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι φαρίνα,
7 κουταλιές της σούπας κακάο,
1 κουτάλια της σούπας λιωμένη κουβερτούρα,
2 βανίλιες.
Χτυπάμε 10.λεπτά αυγά,ζάχαρη.
Ρίχνουμε πάρα μα πάρα πολύ απαλά αλεύρι,κακάο,βανίλιες και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Τέλος προσθέτουμε την λιωμένη κουτάλια κουβερτούρα.
Τοποθετούμε στο ταψί με λαδόκολλα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Το αφήνουμε να κρυώσει παρά πολύ καλά.
Το κόβουμε σε τρεις πάτους με κλωστή,η με μαχαίρι.
ΣΙΡΟΠΙ:
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 φλυτζάνι τσαγιού νερό,
1 φλυντζανάκι του καφέ λικέρ
Βράσιμο 2 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα φρέσκο,
6 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ,
1 κουτάλια της σούπας αλεύρι ,
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
1 βανίλια,
4 κουταλιές της σούπας Βιτάμ
2 κρόκους
Ζεσταίνουμε.γάλα.με.ζάχαρη,και ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ μαζί με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Προσθέτουμε Βιτάμ,βανίλια,2 κρόκους.
Απόν αυτή την κρέμα βγάζουμε την μισή και ρίχνουμε μέσα κουβερτούρα,καρύδα.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε στο κατάλληλο δίσκο μας τον πρώτο πάτο,σιροπιάζομαι βάζουμε κρέμα βανίλια,πάλι πάτο σιρόπιασμα κρέμα σοκολάτα κλείνουμε με τον τρίτο πάτο σιροπιάζομαι έχουμε χτυπημένη σαντιγί και την βάζουμε πάνω και τέλος μπόλικη καρύδα !!!
Tzeni Tsanaktsidou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ