Πολύ αφράτα και μυρωδάτα...!! ..Και Νηστίσιμα..
ΥΛΙΚΑ
1 Κούπα λάδι ελαφρύ
1,1/2 Κούπα ζάχαρη
1 Κούπα χυμό πορτοκαλιού
1 Κούπα μαύρες σταφίδες
1 Κούπα αμύγδαλα χοντροκοπανισμένα
Ξύσμα από δυο πορτοκάλια
1 Κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 Κουταλιά του γλυκού μαγειρική σόδα
1 Κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο τριμμένο
1 Κουταλιά του γλυκού κανέλα
5 Κούπες γεμάτες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Σουσάμι για το πασπάλισμα!
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάτε στο μίξερ το λάδι με την ζάχαρη για 6-7 λεπτά .
Προσθέστε το ξύσμα πορτοκαλιού.
Ανακατέψτε την μαγειρική σόδα μέσα στον χυμό πορτοκαλιού και ρίξτε μέσα στο λάδι και ζαχαρη΄. Ανακατέψτε για 2 λεπτά ακόμα.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν την κανέλα το γαρίφαλο τις σταφίδες τα αμύγδαλα.
Ρίξτε σιγά σιγά το μείγμα με το λάδι και ανακατεύεται με τα χέρια.
Οταν έχετε μια σφιχτεί ζύμη την χωρίζετε σε κομμάτια και πλάθεται λεπτές φραντζόλες.
Τις χαράζεται σε φέτες χωρίς να φτάσετε μέχρι κάτω τις αλείφεται με νερό και τις πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Λαδώστε να ταψί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στου 170 για 25-30 λεπτά.
Βγάζετε τις φραντζόλες απόν το φούρνο και με ένα κοφτερό μαχαίρι τις κόβετε εκεί που χαράξατε.
Τις βγάζετε στο ιδικό ταψί και τις ψήνετε ακόμα 10-15 λεπτά .
Όχι παραπάνω γιατί μόλις κρυώσουν σκληραίνουν και γίνονται τραγανά παξιμαδάκια
Διατηρούνται μέσα σε μεταλλικό κουτί για πολύ καιρό!!
Gogo Samiou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ