ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΑ:
120 γραμμάρια χλιαρό γάλα,
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη,
25 γραμμάρια νωπή μάγια,
240 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
120 γραμμάρια λιωμένο βούτυρο
λίγο αλάτι,
3 αυγά.
Διαλύουμε την μάγια.με μια κουτάλια της σούπας ζάχαρη και μισή κούπα του νεσκαφ[ε αλεύρι,την σκεπάζουμε και την αφήνουμε μισή ώρα
Χτυπάμε αυγά με ζάχαρη να αφρατέψουν και προσθέτουμε το βούτυρο,αλάτι,μάγια,και τέλος το αλεύρι απαλά.
Τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και το αφήνουμε άλλη μια ώρα.
ΣΙΡΟΠΙ:
500 γραμμάρια νερό,
300 γραμμάρια ζάχαρη,
50 γραμμάρια ρούμι
Βράσιμο να δέσει
Ψήνουμε τον μπαμπά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνουμε να κρυώσει'
ΚΡΕΜΑ:
1 κιλό γάλα,
1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη,
4 κουταλιές κορν φλάουρ,
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι,
4 κουταλιές βούτυρο,
1 βανίλια,
3 κρόκους
Ζεσταίνουμε γάλα με ζάχαρη,και προσθέτουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ με το αλεύρι μόλις πήξει κατεβάζουμε.
Και ρίχνουμε,βούτυρο,βανίλια,κρόκους.
Αφήνουμε να κρυώσει.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Κόβουμε στην μέση τον μπαμπά με προσοχή,τοποθετούμε τον πρώτο πάτο στην πιατέλα ,σοροπιάζομαι και βάζουμε μπόλικη κρέμα,κλείνουμε με τον δεύτερο πάτο και ξανά σιρόπια ζούμε.
ΟΛΑ ΚΡΥΑ.
Τοποθετούμε σαντιγί,την οποία είχαμε χτυπήσει προηγουμένως,πάλι κρέμα και κεράσια!!
Συνταγή Tzeni Tsanaktsidou-Αγαπάμε μαγειρική !!! Αγαπάμε μαγειρική !!!
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ