Τετάρτη 7 Μαρτίου 2018

Μηλοπιτάκια τραγανά κι αφράτα !!!





ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
250 γραμμάρια πολύ παγωμένη μαργαρίνης,
150 γραμμάρια ζάχαρη
350 γραμμάρια αλεύρι φαρίνα

Κόβουμε την πολύ παγωμένη μαργαρίνη σε κυβακια.
Σε ενα μπολ προσθέτουμε αλεύρι,ζάχαρη,και την μαργαρίνη.
Δουλεύουμε με το χερι,στην αρχή γίνεται τρίφτη,στην συνέχεια όμως γίνεται μια μαζα(ζυμαρακι).
Το χωρίζουμε σε δυο.
Το ενα μικροτερο δηλαδή περιπου 450 γραμμάρια το ενα και 300 γραμμάρια το άλλο.
Βάζουμε το ζυμαρακι το 300 γραμμαρίων σε ζελατίνα στην κατάψυξη.
Λαδωνουμε της φορμουλες μας και τοποθετούμε σε κάθε μια ζύμη,ομοιόμορφα .

ΓΕΜΙΣΗ ΜΗΛΑ:
2 μήλα ,
80 γραμμάρια ζάχαρη,
πολύ λίγη κανέλα ,
λιγα καρύδια φυσικά χτυπημένα λίγο στο γουδί
Γεμίζουμε τις φορμουλες που έχουμε την ζύμη αλλά όχι μέχρι πανω,γιατί η ζύμη θα πρεπει να έχει περισότερο υψος απο τα μήλα για να μην μας απλώσει
Βγάζουμε και την υπόλοιπη ζύμη απο την κατάψυξη,και την τριβουμε πανω στο κάθε μηλοπιτακι μπολικη
Προθερμαινουμε τον φούρνο στους.170 και τα ψήνουμε μέχρι να ροδοκοκκινισουν
Όταν κρυωσουν πασπαιλιζουμε με άχνη ζάχαρη και εαν θέλουμε και κανέλα!

Συνταγή από Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ