Υλικά
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μαγιά ξερή
Μισή κούπα ελαιόλαδο
Λίγο αλάτι
1 κουτάκι σπραιτ
Λίγη ζάχαρη
Νερό όσο πάρει αν χρειαστεί
Βάζουμε το αλεύρι σε μια λεκάνη και κάμουμε μια λακκούβα,ρίχνουμε λίγο αλάτι,τη σπραιτ,το λάδι,και σε ένα ποτήρι νερό ανακατεύουμε νερό με τη μαγιά και λίγη Ζάχαρης και το ρίχνουμε στο αλεύρι.
Ανακατεύουμε καλά να γίνει μια ζύμη μαλακή και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο αλεύρι η λίγο νεράκι.
Την αφήνουμε 45 λεπτά να φουσκώσει και να γίνει 2πλη σε όγκο!!
Μαρια Καρβουνη"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ