Υλικά
400 γραμμάρια γάλα
200 γραμμάρια ζάχαρη
2 βανίλιες
8 φύλλα ζελατίνες.
βουτάμε τα φύλλα σε κρύο νερό να μαλακώσουν
ρίχνουμε την κρέμα σε κατσαρόλα μαζί με τις βανίλιες και την ζάχαρη σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν τα υλικά. .. προσθέτουμε τις ζελατίνες αφού τις στραγγίσουμε και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά μας... αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το κρύο γάλα... ανακατεύουμε και το βάζουμε σε φόρμα ή μικρά ατομικά φαρμάκι.
Για την σος
Λιώνουμε ζάχαρη σε αντικολλητικΌ τηγάνι περίπου μια κούπα .μόλις αποκτήσει χρυσάφι χρώμα προσθέτουμε 200 γραμμάρια κρέμα γάλακτος με πολύ μεγάλη προσοχή γιατί πιτσιλάει. Ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά ως που να δέσει η σος. .. Μόλις κρυώσει την περιχύνετε στην πανακότα..
Ανδρονικη Ζαχου
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ