Υλικά
2,5 πακέτα μπισκότα σοκολάτας
3 κ.σ. γεμάτες βούτυρο ( το λιώνουμε)
600 γρ. Τυρί κρέμα
1 ζαχαρούχο καραμελωμένο
5 μπανάνες γινωμένες λιωμένες
1 κ.γ. χυμό λεμόνι
3 φύλλα ζελατίνης
2 κ.σ. νερό
1 φακ. Νιφάδες κουβερτούρας
Σιρόπι καραμέλας ( προαιρετικά )
Θρυμματίζουμε στο multi τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε μαζί με το λιωμένο βούτυρο.
Τα στρώνουμε σε ένα τσέρκι 26 εκ.
Το βάζουμε στο ψυγείο.
Βάζουμε σε κρύο νερό τις ζελατίνες για 2-3' να μαλακώσουν.
Μετά τις στραγγίζουμε καλά με το χέρι μας, τις βάζουμε με τις 2 κ. νερό σε ένα μπρίκι και το ζεσταίνουμε (Προσοχή... δεν το βράζουμε ) μέχρι να λιώσουν.
Το αφήνουμε στην άκρη .
Παράλληλα χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το τυρί κρέμα, την καραμέλα, τις μπανάνες, το λεμόνι μέχρι να αφρατέψει το μείγμα για 2-3'.
Ρίχνουμε τις ζελατίνες και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1' ακόμα.
Προσθέτουμε το μείγμα στο τσέρκι με το μπισκότο και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Το βγάζουμε, το γαρνίρομαι με τις νιφάδες και το ξαναβάζουμε για τουλάχιστον 4-5 ώρες.
Ιδανικό είναι να μείνει όλο το βράδυ για να σφίξει καλύτερα η κρέμα.
Αν θέλουμε το σερβίρουμε με σιρόπι καραμέλας.
Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ