Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2018

Μπουρεκάκι με χαλούμι και με κανταίφι !!!



Υλικά
1 πακέτο (500 γρ.) ‏φύλλο καταΐφι
400γρ χαλούμι τριμμένο
200 γρ.,edam
2 φλιτζάνια ‏γάλα
½ φλιτζάνι ‏κρέμα γάλακτος
8 ‏αυγά
λίγο ‏αλάτι
‏πιπέρι φρεσκοτριμμένο
‏βούτυρο λιωμένο, για άλειμμα
Εκτέλεση
Απλώνετε το φύλλο κανταΐφι με τα δάχτυλα , το χωρίζετε σε λωρίδες 20×10 εκ. και το απλώνετε σε επίπεδη επιφάνεια.

Ετοιμάζετε τη γέμιση.
Σε ένα μπολ αναμειγνύεται τα 4 αυγά ελαφρά χτυπημένα μαζί με τα τυριά, ένα φλιτζάνι γάλα, αλάτι και πιπέρι.
Βουτυρώνετε τις λωρίδες του φύλλου, βάζετε σε καθεμιά από 1 κουταλιά της σούπας από τη γέμιση και τις τυλίγεται σε ρολάκια.
Μεταφέρετε τα ρολάκια σε ένα ταψάκι το ένα δίπλα στο άλλο.
Χτυπάτε τα υπόλοιπα αυγά με την κρέμα γάλακτος, το υπόλοιπο γάλα και περιχύνετε με το μείγμα τα ρολάκια.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 °C.
Αφήνετε το ταψάκι με τα ρολάκια να σταθούν για μισή ώρα στο ψυγείο και τα ψήνετε στο φούρνο για 45’ περίπου (ή μέχρι να ροδίσουν), σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο για να μην αρπάξει το φύλλο. Σερβίρετε τα χαλουμοπιτάκια ζεστά.

Panos P Korfiatis‎ οι χρυσοχερες-ηδες


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ