Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2018

Κέικ Μανταρινιού !!!



Το κέρασμα του απογεύματος με ζεστό ζεστό αχνιστό καφεδάκι !!! Κέικ μανταρινιού--Με μανταρίνια από την αυλή μας!!!

Υλικά :
5 μεγάλα αυγά
2 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
3/4 φλυτζάνια τσαγιού χυμό μανταρινιου
3/4 φλυτζάνι τσαγιού γάλα φρέσκο πλήρες
250 γρ βούτυρο Lurpak ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού κοφτό κρεμόριο( το βρίσκεις στα φαρμακεία ή στην Ευριπίδου)
3 σταγόνες βανίλια υγρή (εγώ βάζω εκχύλισμα φυσικής βανίλιας και γι'αυτό βάζω τόσο λίγη. Αν βάλετε αυτή την υγρή βανίλια που αγοράζουμε από το σούπερ μάρκετ θα βάλετε 1 κουταλάκι του γλυκού)
Ξύσμα από 5 μεγάλα μανταρίνια
500 γρ αλεύρι κοσκινισμένο που φουσκώνει μόνο του.

Εκτέλεση της συνταγής:
Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με το κρεμόριο και το ελάχιστο αλάτι να γίνει μαρέγκα, όχι πολύ σφικτή.
Κρόκους μαζί με ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν, όταν ασπρίσουν προσθέτω λίγο λίγο το μαλακωμένο βούτυρο, όταν τελειώσει το βούτυρο συνεχίζω 2 λεπτά το χτύπημα για να αφρατέψει το μείγμα μας!!
Ακολούθως προσθέτω τα υγρά και το αλεύρι, λίγο αλεύρι, κουταλιά κουταλιά, λίγο γάλα ,λίγο χυμό μανταρινιου.
Τέλος προσθέτω τη βανίλια και το ξύσμα μανταρινιου εξακολουθώ να χτυπώ στο μίξερ μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας καλά καλά και σταματάω το μίξερ.
Τώρα με σιγανές και μαλακές κινήσεις αναμειγνύω τη μαρέγκα με το υπόλοιπο μείγμα, σιγά σιγά και απαλά.
Όταν τελειώσουμε , ρίχνουμε το μείγμα μας στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα μας και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς για μία ώρα!!Καλή επιτυχία!!!

Tonia Papantoniou-οι χρυσοχερες-ηδες

ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ