Μιας και είναι παράδοση εδώ στη Θράκη, στο ρεβεγιόν να τρώμε σιροπιαστα γλυκά, είπα να κάνω φέτος κάτι διαφορετικό!!! Ένα υπεροχο ελαφρύ γλυκό♥️
Υλικά για το παντεσπάνι⬇️
6 αυγά
6 κ.σ. ζάχαρη
1 φακελάκι βανίλια
6 κ.σ. κοφτά αλεύρι
4 κ.σ. λάδι
1 φακελάκι baking powder
Υλικά για το γλάσο⬇️
200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 ml κρέμα γάλακτος
20 γρ. βούτυρο/μαργαρίνη
Υλικά για την κρέμα⬇️
2 Κρέμες Morfat σαντιγί
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
4 κ.σ κακαο σκόνη
20 γρ. βούτυρο
Υλικά για το σιρόπι⬇️
250 ml νερό
250 γρ ζάχαρη
2 κ.σ. κονιάκ
💥Εκτέλεση💥
1.
Χτυπάτε τα αυγά, την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να αφρίσουν.
2.
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το baking powder και τα προσθέτετε σταδιακά μέσα στο μείγμα με τα ανακατεύοντας απαλά.
3.
Στο τέλος προσθέτετε το λάδι και ανακατεύετε. Αλευρώνετε και λαδώνετε ένα ταψί με διαστάσεις 23*32 εκ. Ψήνετε το παντεσπάνι σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15 λεπτά (Πάντα εξαρτάται από τον φούρνο).
4.
Στο μεταξύ βράζετε το σιρόπι για 3-4 λεπτά και το περιχύνετε πάνω από το ζεστό παντεσπάνι 2 λεπτά αφού βγει από τον φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει.
5.
Χτυπάτε με το μίξερ την κρέμα, το ζαχαρούχο γάλα και το κακαο μέχρι να έχετε μια πηχτή κρέμα.
6.
Περιχύνετε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και αφήνετε το γλυκό στο ψυγείο για μία ώρα.
Για το γλάσο⬇️
7.
Βράζετε όλα τα υλικά στον φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί.
8.
Ανακατεύετε καλά όλα τα υλικά για να γίνει το μείγμα λείο και ομοιογενές. Όταν το γλάσο κρυώσει το περιχύνετε πάνω από το γλυκό.
9.
Αφήνετε το γλυκό για μερικές ώρες στο ψυγείο για να σφίξει το γλάσο και να ενωθούν όλες οι γεύσεις.
Evi G. Veltsiou"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ