Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2019

Ρυζόγαλο !!!



Ρυζόγαλο με κανελίτσα!!

Υλικά

1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
4 φλιτζάνια νερό
1 πρέζα αλάτι
500 ml γάλα
2-3 κουτ. σούπας ζάχαρη
Κανέλα

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό σε κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το ρύζι και αφήνουμε να σιγοβράζει με το καπάκι της κατσαρόλας, μέχρι να απορροφήσει το νερό και να μαλακώσει το ρύζι.
Στη συνέχεια, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη.
Ανακατεύουμε καλά.
Συνεχίζουμε το βράσιμο ανακατεύοντας με σύρμα μέχρι να πάρει βράση και να πήξει το ρυζόγαλο. Ανακατεύουμε ζωηρά, φτάνοντας μέχρι τον πάτο της κατσαρόλας, ώστε να μην κολλήσει το ρυζόγαλο.
Σερβίρουμε σε μπολ πασπαλίζοντας με κανέλα.
Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς πριν το αποθηκεύσουμε στο ψυγείο (προσθέτουμε την κανέλα στις μερίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε άμεσα).

Καλή επιτυχία !!

Συνταγή από Rita Papanikolaou-οι χρυσοχερες-ηδες



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ