Υλικά
500 γρ.Ρεβίθια
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουτ γλυκού κύμινο
3 μελιτζάνες
2 ντομάτες
ρίγανη.
Βάζουμε τα Ρεβίθια από την προηγούμενη μέρα στο κρύο νερό να φουσκώσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο λάδι τα κρεμμύδια το σκόρδο και το κύμινο να πάρουν λίγο χρώμα μετά βάζουμε ένα κουταλάκια πελτέ τη σάλτσα ντομάτας τα ρεβίθια και ένα κ.γ.ζάχαρη νερό τα αφήνουμε να βράσουν ,λίγο πριν το τέλος βάζουμε το αλάτι.
Παίρνουμε τρεις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες όχι πολύ ψηλές τις απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα
Ρίχνουμε λίγο λάδι από πάνω και τα ψήνουμε στο φούρνο άμα θέλεις τα κάνεις και τηγανητά γίνονται πιο νόστιμα.
Όταν ψηθούν περνούμε τα ρεβίθια να μην έχουν πολλά υγρά τα βάζουμε στο ταψί κόβουμε φέτες ντομάτας τις απλώνουμε ρίχνουμε λίγοι ρίγανη από πάνω μετά τις μελιτζάνες και λίγο λάδι από πάνω και μετά στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά 180βαθμούς για 45 λεπτά .
Δοκιμάστε τα γίνονται πολύ μα πολύ νόστιμα !!!
Συνταγή από Marina Markou-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ