Παστός μπακαλιάρος τηγανητός.... Κροκέτες μπακαλιάρου.... Σκορδαλιά με πατάτα, και άγρια χόρτα σαλάτα!!!😋😋
Κροκέτες
1 κιλό μπακαλιάρο
Μία κούπα αλεύρι
Μία κούπα κορν φλάουρ
Ένα αυγό
Μιάμιση κούπα σόδα ή μπύρα
2 κουταλιές ούζο
2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι και πιπέρι
Ξεψαχνίζουμε τον μπακαλιάρο.
Χτυπάμε το αλεύρι το κορν φλάουρ τη σόδα ή την μπύρα το αυγό και το αλατοπίπερο με ένα σύρμα πολύ καλά προσθέτουμε μέσα τον μπακαλιάρο ανακατεύουμε καλά και τοποθετούμε στο ψυγείο έως ότου τηγανίσουμε.
Κατόπιν παίρνουμε μία κουταλιά από το μείγμα και ρίχνουμε μέσα σε μπόλικο καυτό λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Σκορδαλιά
4 μέτριες πατάτες
Μία μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Τρεις κουταλιές ξύδι
Ένα ποτηράκι μπορεί και λίγο παραπάνω ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι
Βράζουμε τις πατάτες τις στραγγίζουμε και τις ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά χτυπάμε ελαφρώς και έχουμε μία λεία και βελούδινη υφή!!!
Συνταγή από Marina Hatzidaki-οι χρυσοχερες-ηδες
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ