Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Λικέρ Φράουλα !!!



Υλικά
1 κιλό φράουλες
1 κιλό ζάχαρη
1 λίτρο  ρακή ή βότκα

Πλένουμε καλά τις φράουλες.
Τις κόβουμε στην μέση και τις βάζουμε σ'ενα βάζο που κλείνει αεροστεγώς.
Ρίχνουμε την ζάχαρη και τη ρακή, κλείνουμε και φυλάμε το βάζο σ'ενα σκοτεινό και δροσερό μέρος για 35-40 μέρες.
Το πρώτο διάστημα ανακινούμε το βάζο κάθε μέρα για να λιώσει η ζάχαρη.
Μόλις περάσουν οι μέρες σουρώνουμε το λικέρ σε γυάλινα μπουκάλια.
Διατηρείται και στο ψυγείο.

Συνταγή από Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".


ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ