Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Ναπολέων -σπιτικό γλυκό σπέσιαλ!!



Σπέσιαλ σπιτικός γλυκός Ναπολέων !!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
3 αυγά,
1 φλιντζανάκι του καφέ σπορέλαιο,
1 κουταλιά της σούπας μπεικιν πάουντερ,
2 κουταλιές της σούπας αμμωνία,
1 ποτήρι γάλα φρέσκο,
1 βανίλια,
1 μισή φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
και αλεύρι όσο πάρει.

Βάζουμε στην λεκάνη λίγο αλεύρι,την ζάχαρη,διαλύουμε την αμμωνία στο γάλα,και την ρίχνουμε.
Χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά και τα ρίχνουμε,τέλος ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι και μπέικιν και ζυμώνουμε να έχουμε μια μαλακή προς σφιχτή ζύμη.
Την μοιράζουμε.σε 3 κομμάτια και τα ανοίγουμε φύλλα ίσα με το ταψί που θα τα ψήσουμε.
Τα.ψήνουμε σε βουτυρωμένο ταψί στους 200 βαθμούς για 12 λεπτά.
 Τα αφήνουμε να κρυώσουν.





ΚΡΕΜΑ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
2 μισή κιλά γάλα φρέσκο,
6 κουταλιές της σούπας Κάστερ παουντερ,
2 βανίλιες,
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη.

Ζεσταίνουμε το γάλα,ρίχνουμε.την Ζάχαρης και τέλος το Κάστερ παουντερ διαλυμένο σε λίγο από το ζεστού γάλα.
Ανακατεύουμε δεν θέλουμε να πλήξει πολύ.



ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε το ένα φύλλο κρύο,ρίχνουμε κρέμα καυτή,ξανά φύλλο κρέμα καυτή ξανά φύλλο κρέμα καυτή.
Και τέλος βάζουμε καρύδια και κανέλα!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΌ Tzeni Tsanaktsidou Αγαπάμε Μαγειρική !!!! Αγαπάμε Ζαχαροπλαστική !!!



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ