Σάββατο 22 Ιουνίου 2019

Κεφτεδάκια με πατάτες στον φούρνο σαν τηγανητά !!



Μυρωδάτα και αφράτα κεφτεδάκια... και πατατούλες φούρνου σαν τηγανητές, αρωματισμένες με ρίγανη 😋😋

ΥΛΙΚΆ

1 κιλό κιμά
2 κρεμμύδια ξερά
1 σκελίδα σκόρδο
1 μικρή ντομάτα χωρίς την φλούδα
1/2 ματσάκι μαϊντανό
3 -4 κλαράκια δυόσμο
2 κουτ σούπας μουστάρδα
2 κουτ σούπας ξύδι
3 κουτ σούπας ξίδι
3 κουτ σούπας λάδι
4 φέτες ψωμί την ψίχα
3 -4 κουτ σούπας φρυγανιά τριμμένη
 αυγά
αλάτι πιπέρι ρίγανη και λίγο δυόσμο 





ΕΚΤΈΛΕΣΗ
Χοντροκόβουμε με τα κρεμμύδια την ντομάτα το μαϊντανό και τα αλέθομαι στο μούλτι προσθέτοντας το ξύδι και το ελαιόλαδο .
Μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό ή σε κρασί το στύβουμε πολύ καλά και προσθέτουμε όλα τα υλικά ζυμώνοντας πολύ καλά .
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για όσες ώρες θέλουμε.
Αλευρώνουμε τινάζοντας το περιττό αλεύρι και τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι.
Μπορούμε χωρίς να τα αλευρώσουμε να τα στρώσουμε σε ταψί σε λαδόκολλα ραντίζοντάς τα με μπόλικο ελαιόλαδο.





Για τις πατάτες.
Τις καθαρίζουμε τις κόβουμε τις ξεπλένουμε και τις βάζουμε σε καθαρή πετσέτα να τραβήξει τα νερά.
Απλώνουμε στην λαδόκολλα αλατίζουμε πασπαλίζουμε με αλάτι και ρίγανη ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για μισή ώρα .✓

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ-ΗΔΕΣ




ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ