ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για την καραμέλα ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα μια κούπα νερό κ μια κούπα ζάχαρη και δύο φέτες λεμόνι και βράζουμε 5 λεπτά μέχρι η καραμέλα μας να πάρει ένα μέλι βαθύ χρώμα .
Κατόπιν το ρίχνουμε στη φόρμα μας έτσι ώστε να καλύψει όλο τον πάτο .
Σε μια λεκάνη χτυπάμε με το σύρμα 8 αυγά κ μια κούπα ζάχαρη .
Προσθέτουμε σιγά σιγά 2 λίτρα γάλα φρέσκο ζεσταμένο αφού έχουμε ρίξει μέσα 2 βανίλιες κ συνεχίζουμε για λίγο το ανακάτεμα .
Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα μας .
Κατόπιν βάζουμε τη φόρμα σε ένα βαθύ ταψί κ το γεμίζουμε με ζεστό νερό μέχρι πάνω .Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα κ ψήνουμε για περίπου 50 λεπτά .Αποσύρουμε τη φόρμα με το γλυκό κ την αφήνουμε να κρυώσει καλά .
Κατόπιν την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.
Με ένα μαχαιράκι χαράζουμε περιμετρικά τη φόρμα μας κ ακουμπάμε για ένα λεπτό τον πάτο σε ζεστό νερό ώστε να ξεκολλήσει η καραμέλα .
Ξεφορμάρομαι σε μια πιατέλα .ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Theodoros Flessouras ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ -ΗΔΕΣ
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ