ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες
3 πατάτες
3 ντομάτες τριμμένες
5 με 6 κρεμμύδια όχι πολύ μεγάλα
Μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 ποτηράκι ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά λίγο κύμινο
1 κούπα κεφαλοτύρι τριμμένο
Λίγες φέτες τυρί του τοστ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε στη μέση τις μελιτζάνες.
Έβαλα και μερικές πατάτες γιατί μας αρέσουν.
Χαράζουμε τις μελιτζάνες τις αλατίζουμε τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις πατάτες τις ανοίγουμε και τις αδειάζουμε με ένα κουταλάκι.
Μπορούμε να τις ψήσουμε και στο τηγάνι για λίγο.
Κόβουμε τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε με λίγο ελαιόλαδο στη συνέχεια ρίχνουμε τη ντομάτα τριμμένη και τα μπαχαρικά.
Αδειάζουμε την ψίχα από τις μελιτζάνες και την προσθέτουμε και αυτή στη σάλτσα.
Αφήνουμε να ψηθούν να τραβήξουν τα νερά τους.
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε το τυρί το μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατεύουμε.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες, και τις πατάτες, σκεπάζουμε με το τυρί του τοστ και ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.Τέλειο φαγάκι μπουκιά και συχώριο !!!
Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Marina Hatzidaki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ