Τρίτη 2 Ιουλίου 2019

Πανακότα με άρωμα μαστίχας και κακάο!!


Υλικά -Εκτέλεση
Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνω 600 γρ.κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά ,μισό κουτ.γλυκού.μαστίχα κοπανισμένη και 80 γρ. περίπου μέλι και ανακατεύω συνεχώς.
Λίγο πριν πάρει βράση κατεβάζω από τη φωτιά και προσθέτω 10 γρ.ζελατίνη σε σκόνη (αφού την έχω λιώσει με 5-6 κ.σ.νερο και την έχω αφήσει για 5 λεπτά να φουσκώσει). Μοιράζω το μείγμα σε τρία μπολ.
Κρατάω το περισσότερο μείγμα σε ένα μπολ και στα υπόλοιπα δύο προσθέτω μια κουτ.σούπας κακάο κοσκινισμένο στο ένα και δύο κουτ.σούπας. κακάο στο άλλο και ανακατεύω.
Περιμένω λίγο να κρυώσει η κρέμα και σε μια φόρμα σιλικόνης ξεκινάω να βάζω τα μείγματα..
Για να βγει ομοιόμορφο το σχέδιο κάθε φορά που βάζω ένα μείγμα από κάθε χρώμα περιμένω να πήξει και μετά προσθέτω το επόμενο.
Αυτό πετυχαίνεται γρήγορα αν κάτω από τη φόρμα βάλω ένα μπολ με παγάκια.
Τοποθετώ ψυγείο για τουλάχιστον 3-4 ώρες και ξεφορμάρω..(πολλές φορές το αφήνω και όλο το βράδυ ψυγείο).

Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Efi Prentza‎"ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ"



ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ