Πρασόπιτα.
Ζύμη
500 m νερό
2 κουταλιές της σούπας
ξύδι
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1050 γραμμάρια αλεύρι.
Άφησα τη ζύμη να ξεκουραστεί και χώρισα τη ζύμη σε 2 κομμάτια και την έκανα με τη μέθοδο του ήλιου ανοίγω το φύλλο κάνω ένα στρογγυλό στη μέση όσο ένα πιάτο και γύρω γύρω το κάνω 12 ακτίνες.
Χτυπώ λάδι με μερικές κουταλιές αλεύρι να γίνει σαν βούτυρο και αλείφω τα φύλλα γέμιση 1/2 κιλό πράσα 1 κρεμμύδι αλάτι πιπέρι δυόσμο ξερό και 1/3 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο.
Σοτάρισα το κρεμμύδι με το ελαιόλαδο πρόσθεσα και τα πράσα ψιλοκομμένα και μισό ποτήρι νερό αλάτι πιπέρι δυόσμο και το άφησα να βράσει μέχρι να πιει τα υγρά του η γέμιση πρέπει να είναι κρύα στο κάτω φύλλο στρώνω το ένα φύλλο δεν ρίχνω καθόλου λάδι
για να μην παπαριάσει το φύλλο προσθέτω τη γέμιση και το πάνω φύλλο χαράζω λαδώνω έβαλα και λίγο σουσάμι από πάνω ψήνω στους 200 βαθμούς 1 ώρα την έκανα με ηλιέλαιο να γίνει ποιο ελαφριά εξού και το χρώμα με το καλαμποκέλαιο παίρνει λίγο ποιο σκούρο χρώμα ψήθηκε όμως πολύ καλά.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΠΟ Ρήνα Κοντού-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!