Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2019

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με ντομάτα κ σκόρδο στον φούρνο !!!




Υλικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες με κόκκαλο
1 κιλό πατάτες
3 τομάτες σε φέτες
4 σκελίδες σκόρδο
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι πιπέρι ρίγανη
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο .

Εκτέλεση
Καθαρίστε τις πατάτες.
Βάζετε σε ένα μπολ και ανακατεύετε με το αλάτι το πιπέρι τη ρίγανη το ελαιόλαδο και με τις δυο σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.
Σε ένα ταψί βάλτε τις μπριζόλες, χαράξατε με το μαχαίρι και βάζετε φέτες από σκόρδο μέσα στο κρέας.
Στη συνέχεια κόβετε φέτες τις ντομάτες και σκεπάζετε τις μπριζόλες από πάνω για να παραμείνουν ζουμερές και να πάρουν την μυρωδιά της ψητής τομάτας,βάζετε τις πατάτες ενδιάμεσα το λεμόνι το ελαιόλαδο.
Σκεπάζετε με νερό και ψήνετε το φαγητό μέχρι να γίνει τουλάχιστον για 2 ώρες και ίσως λίγο παραπάνω στους 200 βαθμούς.(Δεν γυρίζουμε τις μπριζόλες)

Gogo Samiou‎ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ