Τσιζ κέικ πολύ ελαφρύ ..χωρίς ζαχαρούχο και μαρμελάδα,αλλά ...με κομπόστα και λίγη άχνη !!! Απίθανο δοκιμάστε το κι έτσι !!!
Υλικά
1 πακέτο μπισκότα Digestive
1/2 πλάκα βιτάμ
1 κρέμα γάλακτος 300 γραμ ,παγωμένη και πλήρες
1 συσκευασία τυρί κρέμα 250 γραμμαρίων
100 γραμ ζάχαρη άχνη
ξύσμα από ένα ακέρωτο λεμόνι
1 κουτί κομπόστα βύσσινο
1και 1/2 κουτ σούπας νισεστέ
Λιώνω τα μπισκότα στο μούλτι .
Στρώνω σε ταψάκι τσέρκι μεγέθους φόρμας 20 εκ λαδόκολλα .
Ρίχνω τα τριμμένα μπισκότα .
Λιώνω το βούτυρο το ρίχνω πάνω από τα μπισκότα και με ένα κουτάλι το ανακατεύω να βουτυρωθεί όλο .
Μετά το στρώνω ομοιόμορφα και το ψήνω για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.
Χτυπάω στο μίξερ την κρέμα γάλακτος και προσθέτω την άχνη σταδιακά .
Μόλις αρχίσει να πήζει προσθέτω το τυρί κρέμα και το ξύσμα από το λεμόνι χτυπώντας ελαφρώς .
Ανακατεύω καλά και στρώνω επάνω στο κρύο μπισκότο .
Το βάζω ψυγείο .
Στραγγίζουμε την κομπόστα και ρίχνουμε το ζουμί σε κατσαρολάκι .
Βάζουμε στη φωτιά το κατσαρολάκι και προσθέτουμε ανακατεύοντας το νισεστέ μέχρι να δέσει να πήξει η σάλτσα.
Αφήνουμε να κρυώσει και την ρίχνουμε επάνω στο γλυκό μας βάζοντας και κερασάκια κομπόστα διάσπαρτα !
Εκτέλεση φωτό ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ